Sabah

Kamyon kasasında bomba: 237 ölü

-

SOMALİ’NİN başkenti Mogadişu’da önceki gün toplu taşıma araçları için kullanılan bir istasyonun yakınların­da korkunç bir bombalı saldırı düzenlendi. Patlamalar­da hayatını kaybedenle­rin sayısının 237’ye yükseldiği, 275’ten fazla kişinin yaralandığ­ı bildirildi.

Patlamalar­dan birinin Somali Dışişleri Bakanlığı yakınların­da merkezi bir bölgede, diğerinin ise saatler sonra Madina bölgesinde meydana geldiği kaydedildi.

Şu ana kadar kimsenin üstlenmedi­ği saldırının; ABD Afrika Komutanlığ­ı (AFRICOM)

CUMHURBAŞK­ANI Recep Tayyip Erdoğan, hain saldırı nedeniyle Somali Cumhurbaşk­anı Fermacu’ya bir taziye mesajı gönderdi. Saldırıyı en güçlü şekilde kınadığını vurgulayan Erdoğan, “Türkiye, terörizme karşı Somali hükümeti ve kardeş Somali halkı ile dayanışma içinde olmaya üyelerinin Cumhurbaşk­anı Muhammed Abdullah Fermacu ile Mogadişu’da bir araya gelmesi ve savunma bakanı ile ordu komutanını­n açıklama yapmaksızı­n istifa etmesinden birkaç gün sonra düzenlenme­si dikkat çekti.

Türkiye, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Birliği’nin kınadığı saldırı nedeniyle Cumhurbaşk­anı Fermacu, ülkede üç günlük ulusal yas ilan etti.

Bu arada patlamada Katar Büyükelçil­iği binasının hasar gördüğü, maslahatgü­zarın da hafif yaralandığ­ı bildirildi. devam edecektir. Bu çerçevede, ambulans uçak ve tıbbi malzeme temini, ayrıca yaralıları­n Türkiye’de tedavisi de dahil her türlü yardım hazırlığı için talimat verdim” dedi. Başbakan Binali Yıldırım da Somali Başbakanı Hasan Ali Keyre’ye taziye mesajı gönderdi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye