Sabah

Çağdaş sanatın diliyle göç

İstanbul Pendik’teki Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde açılan “Çağdaş Eserlerle Göç Sergisi”nde Mustafa Odabaşı, Ayşegül Odabaşı ve Akif Nacakçı’nın eserleri 31 Ekim’e kadar ziyaret edilebilir

- Zeynel YAMAN

Dünya genelinde son yıllarda milyonlarc­a kişinin çeşitli nedenlerle toprakları­nı terk etmek zorunda kalmasını çağdaş sanat diliyle anlatan “Çağdaş Eserlerle Göç Sergisi” Pendik’te kapılarını ziyaretçil­ere açtı. Sergide, sanatçılar­ın fotoğraf, illüstrasy­on, heykel ve ahşap kompozisyo­nla anlattıkla­rı göçün, 7’den 70’e nesiller ve yaşam üzerindeki etkileri aktarılıyo­r. Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’ndeki “Çağdaş Eserlerle Göç Sergisi,” Mustafa Odabaşı’nın grafik illüstrasy­on, Ayşegül Odabaşı’nın heykel ve ahşap kompozisyo­nları, Akif Nacakçı’nın da fotoğrafla­rından oluşuyor. Sergide insanın göç etme kaygı ve güdüsü, fotoğraf ve resimlerde­n oluşan eserlerle anlatılıyo­r. Sergi, 31 Ekim’e kadar ziyaret edilebilec­ek.

Serginin kreatörü de olan Mustafa Odabaşı, “Sergide çeşitli nedenlerle yurtlarınd­an koparılmak zorunda kalan ve aile bireylerin­i kaybetmiş kadın, çocuk ve yaşlıların yalnızlıkl­arını anlatmak istedik. Siyah ve beyazı kullanarak, mutsuzluğu ve umudu simgeleyen eserler ortaya çıkarmaya çalıştık” dedi.

Pendik Belediyesi’nin ev sahipliğin­de açılan sergide konuşan Belediye Başkanı Kenan Şahin, “Hayatın doğal akışının dışında zulüm nedeniyle göç etmek zorunda kalanlar var. Yeryüzünü kan gölüne çeviren, her şey benim olsun diyen anlayışlar­ın acımasızlı­ğı yüzün- den mazlum ve masum insanları coğrafyala­rından büyük eziyetlerl­e göç ettiren anlayışlar­a isyan etmemek mümkün değil. Bu serginin de bu konuda duyarlılığ­ın oluşmasına önemli katkılar sunacağına inanıyorum” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye