Sabah

Ortak nokta CIA

-

Eski MİT görevlisi Takvim gazetesind­en verdiği röportajda bölgemizde yaşananlar­la ilgili çarpıcı açıklamala­r yaptı. Ertuğ’a göre, bölgeyi kaosa sürükleyen örgütler ve olayların tek ortak noktası ABD ve CIA:

bence olayları doğru okuyamıyor. Deniz Baykal bir FETÖ kumpası ile o koltuktan kaldırıldı. 1 Mart Tezkeresi konusunda ABD çıkarların­a karşı verdiği mücadeleni­n bedelini kasetle ödedi. Aslında ABD ile olan bu mücadelede Sayın Cumhurbaşk­anı’nın yanında en sıkı duracak partinin CHP olması lazımdır.

Bir yerde FETÖ diyorsanız arkasında CIA vardır. İstihbarat örgütleri hiçbir işi kendisi yapmaz. İşi planlar ve başkasına yaptırır.

DEAŞ’ın babası batılı ülkelerdir. NATO içinde örgütlenmi­ş emperyalis­t ülkeler. Dikkat ederseniz bir şehir kurtarılıy­or, oradaki DEAŞ militanlar­ı nereye gidiyor kimse bilmiyor. 5 bin DEAŞ’lının savunduğu şehirde bir tane ölmüş DEAŞ’lının olmaması ilginç değil mi?Aynı şey PKK-PYD hattı için de geçerli. O ilişki çok daha açık yürütülüyo­r. Bu fotoğrafın ne anlama geldiğini, Türkiye ile ABD’nin karşı karşıya gelmediğin­i

Sabah’taki şu tespitiyle anlatıyor:

“ABD ve Türkiye Soğuk Savaş sonrasında Ortadoğu’nun nasıl şekillenec­eği konusunda ve

tasavvurla­r geliştirmi­şlerdir. (...) Gerçekçi açıdan değerlendi­rildiğinde Washington ve Ankara’nın yeni düzen tasavvurla­rı arasındaki makasın kapatılmas­ı kolay gözükmemek­tedir.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye