Sabah

KÖPRÜNÜN ALTINDAN DAHA ÇOK SU AKAR

-

GÜN&N: Genelde ülke futbolu, özelde Trabzonspo­r’un sorun- kendileri için çok lüks olabile-

Galatasara­y bu sene çok iyi bir kadro kurdu. Coşkuyla oynuyorlar ve de özellikle Gomis sezonun çeyreğinde tarih yazdı. Hem çok gol attı hem de kırk yıllık ultrAslan gibi mücadele ediyor. Tabii ki diğer takım arkadaşlar­ı da ona benzer bir performans sergiliyor­lar. Ama şurası bir gerçek ki Galatasara­y müthiş bir fikstür avantajıyl­a lige başladı. Fikstürü Tudor’a yaptırsala­r aynısını yapardı. Galatasara­y bugüne kadar derbi oynamadı, Trabzon’la oynamadı, Başakşehir’le oynamadı. Asıl zorlu dönem bu hafta sonundan itibaren başlıyor. Art arda güç ve kalite olarak kendisine yakın takımlarla maçlar oynayacak. İlk 8 haftada Galatasara­y açık ara favoridir demek doğru değil. Ama mutlak favorilerd­en biridir. Fenerbahçe’yi yenerlerse şampiyonlu­k için öne çıkmazlar ama Fenerbahçe şampiyonlu­k yarışında hem puan olarak geride kaldığı gibi hem de ciddi bir moral bozukluğu yaşar.

Mesela bir takımda kim Soldado’yu Gomis varken, Cenk, diğerinde Janssen’i ister. ya da Üstelik kadro kalitesi belli değil. daha golcüsü Fenerbahçe’nin Defans SOS veriyor. savunmalar­ı Takım da iyi değiller. bireysel olarak oyuncuları opsiyonlar­ı çok kısıtlı. hücum Üstelik girecek bir ya sağdan Isla Şablon aynı; Valbuena kişisel ya da soldan şeyler yapacak çalışacak. bir şeyler üretmeye becerisiyl­e Fenerbahçe­liler için sıkıntılı Dolayısıyl­a ediyor. günler devam Malatyaspo­r maçında 3-0’lık sonuç ortaya çıkan 28. dakikada konan oyun sonra ise ortaya var. 28’den Savunma memnun etmedi. herhalde kimseyi Galatasara­y maçı var ama bu Galatasara­y zaafları Çünkü almamak gerek. maçı için ölçü farklı. Aralarında­ki atmosferi çok maçının puan farkı ve şu anki oluşan rekabet yapıyla sahaya daha farklı bir Fenerbahçe’nin yükseltiyo­r. olasılığın­ı çıkma Fenerbahçe’nin hoca şöyle şifresini Aykut galibiyeti­nin oynamasayd­ı bize karşı açık açıkladı: “Malatya Malatya, Fenerbahçe’ye zorlanabil­irdik.” nedeniyle maceracı taktiği Erol Bulut’un kompakt Yıllardır Türkiye’de kaybetti. Başakşehir’in en iyi oynayan futbolu yapan Erol Bulut’un yardımcı hocalığını taktıma hızlı çıkan bir gibi hücuma Fenerbahçe eşdeğerdi oynaması intiharla karşı açık Fenerbahçe’nin oynadığı ve kaybetti. yetmez. oyun derbiye oyun 7. dakikada Malatya karşısında şey yok. Yeni zorlamadan, risk Kalan süreyi bitti. geçirmek garantiye alarak almadan 3 puanı etkili, en akıllı de sezonun en istediler. Yine elbette biriydi. Derbinin performans­larından alınacak, olacak. Önlemler taktik planları veya maçın planları yapılacak duran top kart, içinde (kırmızı dinamikler­i kendi yaşanacak. Ama hikayeler de penaltı) farklı maçı önce kafalarda Fenerbahçe-Galatasara­y akıllı kazanılır. Daha sonra yüreklerde koyan maçı daha çok sahaya olan ve isteğini şekillendi­rir. gibi da kendi istediği Fenerbahçe’de kadro altında. ve Beşiktaş’ın Galatasara­y

totemleri Böyle bir durum olabilir. ilginç bir yaklaşım sevenler için Aykut hoca takımının yetersiz olduğunu oyuncuları­nın bazı onları ayakta söylemlerl­e biliyor ama iddialı olmuyor. Derbilerde favori tutmaya çalışıyor. tek TT Arena’da Fenerbahçe’nin Geçen sene kafa golüyle yoktu ama Josef’in pozisyonu bile Fenerbahçe’nin Aykut hoca maçı kazandılar. ancak Galatasara­y’ın şansına güveniyor bu Galatasara­y olmadığını geçen seneki da bilmelidir. 28 Malatya karşısında Fenerbahçe, geldi. Bu futbol bitirdi ve galip dakikada işi neler? yeterli mi? Eksikleri derbi için Derbileri lig performans­ıyla bir kadar yanlış değerlendi­rmek kalitesi Süper Lig’de 8’de 7 ciddi bir başarı ve zorlu maçlar öncesinde Galatasara­y’a müthiş kredi verdi. Onların ligi asıl şimdi başlıyor. Çünkü üst sıralarla oynamadıla­r. Fenerbahçe derbisiyle kırılgan olabilecek bir döneme girecekler. Benim merak ettiğim, sezonu çok erken açan, erken form tutan bir takım bu istikrarın­ı dişe diş maçlarda da korumayı başaracak mı? Çünkü Tudor’un yüksek nabızlı yüklemeler­i sonuç verdi. Kulağımıza gelen halen de bu tip antrenmanl­arın devam ettiği. Patlayıcı gücü çoğaltmayı amaçlayan zıplamalı antrenmanl­arın yoğunluğun­un, oyuncu grubunda bağ noktaların­da problemler yaşattığı ve sürece baktığımız­da böyle bir dönem yaşayan bir takımın düşüşe geçmesi bu haftaya denk geliyor. Yani hepimiz yüksek tempolu, agresif, istekli Galatasara­y seyretmeye alıştık. Eğer buna yakın bir oyun Pazar günü gerçekleşm­ezse sürpriz olmayacak. Kulübesi olmayan bir takımın da şampiyonlu­ğun tek favorisi olması mümkün değil. İlk 11 dışında Galatasara­y’ın dengeyi sağlayacak oyuncuları yok. Buradan bir eksilme olduğunda sıkıntılı maçlar olacaktır. Dolayısıyl­a lig sonuna kadar puan kayıpları olur, köprünün altından daha çok sular akar.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye