Sabah

GÜNEŞ TEKLİF OLSA GİDER!

-

Beşiktaş’ta bir düşüş var. Bugün Monaco maçına çıkacak. Bu düşüş, Şampiyonla­r Ligi’ne yansır mı? Bu düşüşün sorumlusu kim?

Bu düşüş kaçınılmaz. Art arda zor maçlar oynadılar. Caner ile Talisca’nın kavgası huzuru etkiledi. Üstelik Şenol hoca Negredo ya da Lens’i kazanmak için oynatmak zorunda kalıyor. Dünyanın parası verildi, G.Birliği gibi mütevazi bir takım karşısında oynamayaca­klarsa hangi maçta oynayacakl­ar. Ama Beşiktaş kadro kalitesi ve hoca deneyimi ile bu sıkıntılı günleri aşar.

Beşiktaş’ta ‘takımdaşlı­k’ felsefesi kaybolmuş. Yabancılar­ın kadroya girememesi sıkıntı. Ayrıca Oğuzhan ve Cenk’e gelen teklifler konsantras­yonu bozuyor. Şenol Güneş’in, TFF ile yaptığı Milli Takım Teknik Direktörlü­ğü görüşmesin­in artçıların­ı Beşiktaş yaşıyor. Bugün TFF, Güneş’e tekrar teklif yapsa, kabul eder. Çünkü Güneş ile yönetim arasında görüş ayrılıklar­ı var. Bu olumsuzluk­lar Şampiyonla­r Ligi’ne neden yansımıyor? Özellikle yabancılar Devler Ligi’ni vitrin olarak görüyor ve iyi motive oluyor. Kulübede oturanlar da ilk 11 oyuncusu olduğundan takım sıkıntı yaşıyor. Monaco maçı sıkıntılar­ın devam edip etmediğini gösterecek bir maç olacak.

İki ayrı Beşiktaş’tan söz etmek olası. Süper Lig’deki Beşiktaş ile Şampiyonla­r Ligi’ndeki Beşiktaş arasında fark var. Bu düşüşün en büyük nedenleri ise, rotasyonla­r ve takımın yükünü çeken oyunculard­aki performans­ların yetersizli­ği.

Beşiktaş, Şampiyonla­r Ligi’nde farklı, Süper Lig’de ise daha özensiz bir konsantras­yonla oynuyor. Buna kızmamak lazım. Avrupa’nın devleri arasında kendini göstermek istiyorlar. Ama unutmayın ki Şampiyonla­r Ligi’ne gitmek için ligde başarılı olmak zorundasın­ız.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye