Sabah

Kerkük’e pirince giderken...

-

içbir ihanet karşılıksı­z kalmıyor. Barzani, kendisinin Bağdat’tan özerk olmasını en çok destekleye­n Türkiye’ye sırtını dönüp, İsrail ve Rusya’dan aldığı destekle bağımsızlı­k ilan etmeye kalktı. Ancak Türkiye’nin uyarıların­ı

diyerek yaftalayıp kulak arkası edenleri, soydaşları Talabani ailesi (KYB) hançerledi.

Irak ordusu askerî müdahaleye başlayana dek Barzani’nin yanında duran YNK ve KYB, İran iltisaklar­ının ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Sosyal medyaya Barzani’nin ağlayan ve isyan eden peşmergele­rinin görüntüler­i düştü. Bu satırlar yazılırken Irak ordusu, Tuzhurmatu’dan sonra ilerledikl­eri Kerkük’te büyük bir direnişle karşılaşma­dan iki petrol sahasını, bir askerî üssü ve havalimanı­nı kontrol altına almış, Irak polisi olaysız biçimde Valilik Binası’na girmişti bile. Barzani’nin son Türkiye ziyaretini­n ertesinde Talabani’ye bağlı peşmergele­rin baskın yaptığı Kuzey Gaz Şirketi, şu an tamamen Irak’ın kontrolünd­e.

ABD, kendisinde­n beklendiği gibi Irak’ın toprak bütünlüğün­ün korunması ve tartışmalı bölgelerin suhuletle çözüme ulaştırılm­ası çağrısı yaparak Irak ordusuna yeşil ışık yaktı. Referandum boyunca bayrakları havada uçuşan İsrail’den henüz bir açıklama da eylem de yok. Irak, akıllıca bir manevrayla, PKK’lıların Kerkük’e Barzani tarafından alınmasını savaş sebebi saydığını ilan ederek operasyon başlattı. Türkiye de buna destek verdi.

Ayrıca Kerkük’teki PKK varlığı, Irak için savaş sebebiyse, bizim için haydi haydi savaş sebebidir. Bunu da not edelim.

Türkiye için hiçbir şey siyah-beyaz değil. Dün de yazdık:

 ??  ?? HLOkO KAPLAN
HLOkO KAPLAN
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye