Sabah

$11E<E ANNE BACAĞIN E1 ZOR SOR8 uzayacak değil mi?

Gaziantep’te psikopat koca kurbanı hamile kadın taburcu oldu. Bacağı kesilen Çağlar Aşık’ı gören kızlarının sözleri yürek burktu: Anne artık seninle parka gitmeyelim, sana sakat derler dayanamam...

-

Gaziantep’te eşinin bıçakla yaptığı işkenceler­in ardından tüfekle vurduğu sol bacağı diz üstünden kesilen, 17 haftalık hamile Çağlar Aşık, ağabeyinin evinde 23 gündür göremediği çocuklarıy­la kucaklaştı.

Annesi Döne Sönmez ile aynı iş yerinde çalışan ve kendisini kardeşinin düğününde gören Mehmet Ali Aşık ile 7 yıl önce evlenen Çağlar Aşık (26), bu evlilikten 3 çocuk sahibi oldu. Eşiyle zaman zaman tartışmala­r yaşayan Çağlar Aşık, 4 ay önce eşinden şiddet gördüğü için babası Kemal Sönmez’in evine sığındı. Bir süre sonra barışan çift, Sönmez’in evinin çatı katında yaşamaya başladı. Bu sırada dördüncü çocuğuna hamile kalan Çağlar Aşık, 23 Eylül’de eşinden yine şiddet gördü. Yatağından gece yarısı kaldırıp işkence yaptığı eşini defalarca bıçakladık­tan sonra tüfekle bacağından yaralayıp kayıplara karışan Mehmet Ali Aşık, olaydan kısa bir süre sonra yakalanıp tutuklanır­ken, Çağlar Aşık ise uzun süren bir tedavi süreci geçirdi. Olayın ardından babaannele­rinin yanında kalmaya başlayan ve Çağlar’ın “Burnumda tütüyor” dediği 3 çocuğu ise dün 23 günlük ayrılığın ardından annelerine kavuştu. Talihsiz kadın çocukların­a kavuşunca günlerdir çektiği acıların dindiğini anlattı.

dOK <EMEK <E %Ü<ÜSÜ1

4 ve 6 yaşındaki kızlar ise annelerini­n bacağının neden kesildiğin­i sorguladı. Çağlar Aşık, yüreğine işleyen o anları şöyle anlattı: Kızlarım gelmeden önce acıdan duramıyord­um. İlaçlarla bile zor uyuyordum. Dün çocuklarım geldi, kapıdan içeriye girdiler. Bunları görünce inanın hiç ağrı çekmedim. Kızlarım beni çok merak etmişler. ‘Anne bacağın ağrıyor mu? Anne niye kestiler?’ diye soruyorlar. Anne bacağın uzayacak değil mi? diye soruyorlar. Biz şöyle anlaştık kızlarım bana bakacaklar, ilacımı verecekler, yemeğimi yiyeceğim bu ayağım uzayacak. Küçük kızım dedi ki sabah, ‘Anne biz seninle parka gidemeyiz, gidersek sana sakat derler. Ben o zaman dayanamam. Gitmeyelim biz evde oturalım. Kimse seni görmesin. Senin ayağın uzasın biz öyle çıkalım.’ Şimdi isteklerim­i yerine getirmek için birbirleri­yle yarışıyorl­ar.

 ??  ?? 4 ve 6 aşındaki kızkardeşl­er annelerini bir an olsun yalnız bırakmıyor.
4 ve 6 aşındaki kızkardeşl­er annelerini bir an olsun yalnız bırakmıyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye