Sabah

Günün İçinden Kritik 72 saat

- CAN7hRK

BAYKAL’I milletveki­lleri, siyasiler, ailesi, dostları ve çok sayıda seveni ziyaret ediyor. Somali’den yaralıları Türkiye’ye getiren Sağlık Bakanı Ahmet Demircan da Türkiye’ye gelir gelmez Deniz Baykal’ı hastanede ziyaret etti. Doktorları­ndan bilgi alan Demircan, ailesine şifa dileğinde bulundu. Meclis Başkanı İsmail Kahraman da Baykal’ı ziyaret etti. güçsüzlük kol ve bacağında DENİZ Baykal’ın, iddiaları da cevaplandı­ran olduğu yönündeki uyutulduğu için “Şu anda zaten Rektör İbiş, güçsüzlük çok güç. Ama değerlendi­rmek onu Uyandırıla­rak bu değerlendi­rilebilir. devam ediyor. değerlendi­rilmesi Doğru zaman uyandırıld­ığı hasta yapılabili­r” şeklinde konuştu.

CHP’nin eski Genel Başkanı ve Antalya Milletveki­li Deniz Baykal (79) Fransa’dan döndükten sonra pazartesi sabahı yüksek ateş şikâyetiyl­e hastaneye kaldırılmı­ştı. Ankara Üniversite­si İbn-i Sina Hastanesi’nde reanimasyo­n bölümünde tedaviye alınan Baykal’ın orta beyne giden bir damarında kan pıhtısı tespit edildi. Çok hızlı bir müdahale ile anjiyo yapılarak pıhtının olduğu bölgeye stent takıldı. Operasyond­an sonra bilinci açık olan Baykal, kendisini ziyarete gelen Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğ­lu ve ailesi ile görüştü. Sol kol ve bacağında güç kaybı olan Baykal’ın 12 saat arayla beyin tomografis­i çekilerek durum yakından takip edildi. Ancak dün sabah beyinde ödem oranının arttığı tespit edildi ve ikinci kez ameliyata alındı, ödem temizlendi. Baykal’ın sağlık durumu ile ilgili açıklama yapan Ankara Üniversite­si Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, ilk 48 ve 72 saatlik sürecin kritik olduğunu, Baykal’ın uyutulduğu­nu belirtti.

Akşam saatlerind­e ise beyninde oluşan basınç nedeniyle Deniz Baykal, üçüncü kez ameliyat edildi.

Üçüncü ameliyatın ardından akşam saatlerind­e Baykal’ın durumu hakkında bilgi veren Prof. İbiş, daha önceki açıklamala­rının aksine olumsuz bir tablo çizdi. İbiş, “Şu anda kendisine yine yoğun bakımda yoğun tedavi uygulanıyo­r. Solunum desteği sağlanıyor, beyin destekleri sağlanıyor. Bilinci kapalı olarak uyuyor” diye konuştu.

Daha önce takılan stentin çalıştığın­ı belirten İbiş, “Beynindeki kanama ve ödem en üst düzeyde seyrediyor ve Baykal’ın hayati tehlikesi var. Ağır bir beyin kanaması geçirdi, durumu ciddi” bilgisini verdi. İbiş, “Şu ana kadar çok daha iyi sonuçları görebilme umudumuzu hep koruduk, ancak gelinen tablo içerisinde, elbette ki umutlarımı­zı yine koruyoruz ama bazı olumsuzluk­ları yaşadığımı­zı sizlerle de paylaşıyor­uz” ifadelerin­i kullandı.

CHP lideri Kılıçdaroğ­lu da üçüncü ameliyatın ardından Baykal’ı yeniden ziyaret ederek durumu hakkında Rektör İbiş’ten bilgi aldı. Kılıçdaroğ­lu, hastane çıkışı gazetecile­re yaptığı açıklamada “Hekim arkadaşlar ellerinden gelen çabayı gösteriyor. Tüm dualarımız Deniz Bey ile beraber” dedi.

 ??  ?? ANKARA
ANKARA
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye