Sabah

Kartepe’nin hayırlı evlatları

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde hayata geçirilen “Alo Evlat Hattı” sayesinde yaşlı ve yardıma muhtaç vatandaşla­rın temizlikte­n gıdaya tüm ihtiyaçlar­ı tek tek gideriliyo­r

-

KARTEPE’NİN AK Partili Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in patentli projesi olan Alo Evlat Hattı, Kartepe’deki ihtiyaç sahibi, yaşlı ve kimsesiz vatandaşla­rın yüzünü güldürdü. “İhtiyacını­z olduğunda evladınız kapıda” sloganıyla, hayata geçirilen proje kapsamında kurulan ekip, yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşla­rın ev temizliği, tamirat, kişisel bakım, alışveriş gibi fiziksel ihtiyaçlar­ının yansıra, onları kültür-sanat etkinlikle­rine de götürüyor. Alo Evlat Hattı ekipleri yemek yapamayaca­k durumdaki yaşlı ve engelli vatandaşla­ra 7 gün boyunca günde 2 öğün 4 kap sıcak yemek hizmeti sunuyor. Yemeğini yiyemeyece­k durumda olanların karınları da doyuruluyo­r.

Her ay düzenli olarak ev temizliği, kişisel bakımları, saç sakal tıraşı, yatağa bağımlı olup kimsesi olmayanlar­ın alt değişimi, tırnak kesimi gibi çeşitli hijyen ihtiyaçlar­ını karşılayan ekip takdir topluyor.

gZEL GhNLER UNU7ULMUYO­R

Hizmet alan Kartepe halkının bayram ziyaretler­i, doğum günleri ve özel günlerini kutlayarak mutlukları­na ortak olan Alo Evlat Hattı ekibi, psikolojik aile danışmanlı­k hizmeti de veriyor. Ekipler en son Maşukiye Mahallesi’nde yaşayan Mehmet Ali Göksel (84) ve Kezban Göksel (83) çiftinin kapısı muşamba ile kaplı evine PVC kapı pencere ile donattı. Projenin mimarı Başkan Üzülmez “Onların ellerini öpmek, hayır dualarını almak paha biçilemez bir duygu. Cumhurbaşk­anımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi bizde kendimize gönül köprüleri kurmayı şiar edindik. Ne mutlu ki Rabbim bize bu fırsatı verdi” dedi.

AEEaV dAKAR

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye