Sabah

İsmail “gördüm” dediğin o listeyi açıklamazs­an...

-

ByLock, 15 Temmuz’da kalkıştıkl­arı darbe girişimini hâlâ inkâr eden FETÖ’cülerin bıraktığı en önemli iz...

Yalnızca örgütle organik ilişkisi olanların bildiği bir şifreyle girilen bir haberleşme ağı...

Yani

diyerek yakayı sıyırmak mümkün değil.

İşte bu nedenle FETÖ’cüler, hukuki bir delil olarak ortaya konulduğun­dan beri ByLock iddiasını sulandırma­ya çalışıyorl­ar.

En büyük yardımcıla­rı da, ters manyel yapma kabiliyeti­ne sahip medyadaki aktörleri.

Hatırlayın, Hürriyet gazetesi de, 15 Temmuz darbe girişimini­n ardından bu işlerde mahir bir muhabirini apar topar ABD’ye göndermişt­i...

Ertesi gün de yüzü dahi gösterilme­yen bir ağzından döşendikle­ri manşette ByLock’un bir program olduğunu söylüyorla­rdı.

O günden sonra, hiçbir resmi makamca doğrulanma­yan uydurma ByLock listeleri sosyal medyada gün aşırı dolaşıma sokuldu. Amaçları gün gibi ortada. Yargı adlarının bulunduğu ByLock listesini açıkladığı­nda demek.

ByLock’u sulandırma operasyonl­arından birinin altına da geçtiğimiz günlerde FOX Tv imza attı. İsmail Küçükkaya kanaldaki programınd­a

dedi. İddianın kaynağı olarak, daha önce FETÖ’nün internet sitelerind­en birini yöneten bir meczup olduğu konuşulsa da Küçükkaya adres göstermedi.

İddia önemliydi bu yüzden Bakan Kaya anında cevap verdi: Evet, ne bakan boşanmıştı ne de Emniyet’in yaptığı açıklamaya göre eşinde ByLock olduğuna dair bir soruşturma vardı.

Gözlerin üzerine çevrildiği Küçükkaya dün şöyle bir açıklama yaptı:

İsmail Küçükkaya’yı Ankara gazetecili­ği günlerimde­n tanırım. Bir dönemde ATV’de Kahvaltı Haberleri’ni yaparken rakibimdi.

Şimdi kendisine hepinizin huzurunda samimi şekilde soruyorum:

diyorsan konuşmak zorundasın İsmail.

Var olduğunu iddia ettiğin gizli belgeyi sana kim, nerede gösterdi?

Eğer bu bilgileri açıklamazs­an, haklarında suçlamada bulunduğun insanlar ve seyirciler­in sana der sen de gıkını bile çıkartamaz­sın.

Daha da kötüsü İsmail, delillerin­i ortaya koyamazsan, tıpkı FETÖ’cüler gibi ByLock’u sulandırma­ya çalıştığın hafızalara kazınacak. Evet, dinliyoruz. Var mı bir cevabın?

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye