Sabah

500 bin TL kredi

Başbakan Yıldırım, esnaf ve sanatkârda­n turizme kadar birçok kesimi rahatlatac­ak müjdeler verdi. İşletme kredisinde üst sınır 200 bin liraya çıktı. İşyerini almak isteyen esnafa 10 yıl vadeli 500 bin TL kredi verilecek

-

Esnaf ve sanatkârla­rın kullanacağ­ı işletme kredisi sınırının 150 binden 200 bin liraya çıkarıldığ­ını belirten AK Parti Genel Başkan Vekili ve Başbakan Binali Yıldırım, ayrıca bulunduğu işyerini veya işyerinde taşıt almak isteyen esnafa, düşük oranlı faizle 500 bin liraya kadar kredi verileceği­ni söyledi.

AK Parti TBMM Grubu’nda konuşan Yıldırım esnafı, büyüyen, güçlü Türkiye’nin belkemiği olarak gördükleri­ni belirtti.

BU YÜKSEK FAİZİN İZAHI YOK

Yüksek faizin sürekli olabilecek bir şey olmadığını­n altını çizen Başbakan Yıldırım, Türkiye’nin, ülke riski primi bakımından son 3 yılda hiç olmadığı kadar iyi durumda olduğuna işaret etti. Başbakan Yıldırım, büyüme yüzde 5’in üzerinde seyrediyor­ken, küresel ve yerel yatırımlar günden güne artıyorken, faizlerin yüksekte seyretmesi­nin, ekonomik kurallarla izahının mümkün olmadığını vurguladı.

ÜST SINIR 200 BİN TL OLUYOR

“Esnafa yeni müjde” diyen Yıldırım, esnaf ve sanatkârla­rın kullanacağ­ı işletme kredisi sınırının 150 binden 200 bine çıkarıldığ­ını açıkladı. Esnaf, sanatkarın bulunduğu iş yerini satın almak istiyorsa 500 bin lira krediyi, 10 yıl vadeyle alabileceğ­ini bildiren Yıldırım, eğer işyerinde yeni araç almak istemesi halinde taşıt edindirme kredisi de kullabilec­eğini kaydetti. Yıldırım, bunu da 5 yıl vadeyle 500 bin lira olacağını ifade söyledi.

Bazı belediyele­rin ellerindek­i bütçeyi çarçur edip vatandaşın malına göz diktiğini ve yüz liralık yere 5 bin liralık değer biçtiğini kaydeden Yıldırım, “Burası dağ başı mı? Hiç kimse yüzde 50’den fazla artıramaya­cak. Bunların hesabını verecekler. Öyle ‘ben yaptım oldu yok’. Şimdi tıpış tıpış o aldıkları paraları geri verecekler” dedi.

 ??  ?? de kredi kullDnDn esnDI BuJünkü kredi IDi]i Bu yıl kredi kullDnDn esnDI ’de kredi IDi]i T/ İşletme kredisi üst sınırı
de kredi kullDnDn esnDI BuJünkü kredi IDi]i Bu yıl kredi kullDnDn esnDI ’de kredi IDi]i T/ İşletme kredisi üst sınırı
 ??  ?? Eda IŞIK ANKARA
Eda IŞIK ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye