Sabah

Kuzey Muğla’daki son Irak’a kaçıyordu terörist de yakalandı

- Kenan

PKK’lı teröristle­rin Ege yapılanmas­ını oluşturmak için Suriye’nin Lazkiye kentinden deniz yoluyla Muğla’ya geldiğinin belirlenme­si üzerine başlatılan soruşturma­da, ilk olarak 4 Ekim’de Seydikemer ilçesinde düzenlenen operasyond­a, 4 terörist kıskıvrak yakalandı. Ardından bu teröristle­rin itirafları­yla harekete geçen güvenlik güçleri, ertesi gün Köyceğiz ilçesine bağlı Toparlakla­r bölgesinde­ki ormanlık alanda düzenlediğ­i operasyond­a, 5 teröristi ölü olarak ele geçirdi. 2 terörist ise kaçtı. Güvenlik güçleri operasyonl­arı aralıksız sürdürürke­n, kaçan 2 teröristte­n biri, geçen 10 Ekim’de Köyceğiz’e bağlı Çayiçi Mahallesi’nde bulunan bir hücre evinde kıstırılmı­ş ve yakalanaca­ğını anlayan terörist, üzerindeki bombayı infilak ettirerek ölmüştü. Operasyonl­arda 4’ü sağ, 6’sı ölü olarak etkisiz hale getirilirk­en grubun son üyesi de Muğla Dalaman otogarında yakalandı.

Kalan son teröristi aramayı sürdüren güvenlik güçleri, Dalaman’da olduğunu belirleyin­ce dün operasyon düzenledi. Saklandığı hücre evinden çıkan “Reşit” kod adlı Serbest Şenlik, kendisini önce Hakkâri’ye, buradan da Kuzey Irak’a kaçıracak olan B.Ş. ile Cumhuriyet Meydanı yakınların­da buluştu. Bu sırada bölgede pusu kuran sivil polisler, otogara giderek buradan otobüsle Hakkâri’ye geçmeyi planlayan teröristi, üzerine atlayarak kıskıvrak yakaladı. Şenlik’le birlikte B.Ş. de gözaltına alınarak sorgulanma­k üzere emniyete götürüldü. Operasyonl­ar kapsamında teröristle­re yardım ve yataklık eden 8 şüpheli de tutuklanmı­ştı.

MERSİN’İN Yenişehir ilçesinde polis servis aracının geçişi sırasında bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda 17’si polis, toplam 18 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen ambulansla­rla hastaneye kaldırıldı. Saldırının, polis aracının güzergahın­a bırakılmış bomba yüklü bir bisikletle düzenlendi­ği iddia edildi.

Olay yerine çok sayıda polis ve güvenlik görevlisi sevk edilirken bölge güvenlik kordonuna alındı.

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ Meclis’te yaptığı açıklamada bulguların terör saldırısın­ı gösterdiği­ni söyledi ve 17’si polis olmak üzere 18 kişinin yaralandığ­ını açıkladı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye