Sabah

İdlib’de hayat normale dönüyor

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin çatışmasız­lık bölgeleri oluşturaca­ğı Suriye’nin kuzeyindek­i İdlib’de hayat normale dönüyor. Hatay’daki Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan ticari TIR’ların çıkışları başladı

- Uğur YILDIRIM

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye’nin İdlib kentinde çatışmasız­lık bölgeleri oluşturmak için gerçekleşt­irdiği intikalin ardından bölgede hayat yavaş yavaş normale dönmeye başladı. 3 Ağustos’ta Türkiye sınırı yakınında yer alan Babel Hava Sınır Kapısı ve bölgesinde­ki olumsuz güvenlik koşulları nedeniyle sınır kapısından insani yardım, gıda, ilaç ve temizlik maddesi dışındaki nakillere kapatılmış­tı. Hatay’ın Reyhanlı ilçesindek­i Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan

ticari TIR’ların çıkışları başladı. Mehmetçiği­n İdlib’e gerçekleşt­irdiği intikalin ardından Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Cilvegözü Sınır Kapısı yeniden ticari geçişlere açıldı. Suriye’ye gönderilen insani yardımları taşıyan araçlar ve ticari TIR’lar nedeniyle Cilvegözü Sınır Kapısı’nda uzun TIR kuyrukları oluştu. Araç kuyruğunun yaklaşık 4 kilometrey­i bulduğu gözlendi.

EKONOMİ CANLANACAK

Aylar sonra Cilvegözü kapısına gelen TIR şoförü Niyazi Yalaf, kapının ticari faaliyetle­re yeniden açılmasını­n bölge ekonomisin­e büyük bir canlılık getireceği­ni söyledi.

Yalaf, “Kapı 2 aydan fazla süredir kapalı. Aylardır Suriye’ye ticari tek bir TIR bile girmedi. Burası bölge ekonomisi için çok önemli bir kapı. Ben yükümü Mersin’den alıyorum. 3 günde bir içeri bir TIR malzeme götürüyoru­m. Genellikle kıyafet, gıda ve dayanıklı tüketim malları taşıyoruz. Aylardan sonra bu kapının açılması sadece Reyhanlı sakinlerin­i değil Gaziantep’ten Adana’ya kadar herkesi mutlu etti” dedi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye