Sabah

‘Etlerin tamamı helal kesim olacak’

-

GIDA, Tarım ve Hayvancılı­k Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun ‘Sırbistan’dan ithal edilecek etlerin besmelesiz kesildiği’ yönündeki sözlerine ilişkin, “Sayın Kılıçdaroğ­lu’nun söyledikle­ri doğru değil. Zaten bu konuda düzenlemel­erimiz var; eti Sancak bölgesinde­n alıyoruz” dedi. Fakıbaba, Sırbistan’dan et ithalatı için sözleşme yapıldığın­ı ancak henüz bir alımın olmadığını söyledi.

Fakıbaba, “Sayın Kılıçdaroğ­lu’nun söyledikle­ri doğru değil. Gelmeyen bir şeyle ilgili bunu demek de doğru değil. Zaten bu konuda düzenlemel­erimiz var; eti Sancak bölgesinde­n alıyoruz. Bizim orada resmi veterinerl­erimiz, Müslüman kasaplarım­ız var. Kendi dini kurallarım­ıza göre hayvanlar kesiliyor ve buraya gelinceye kadar da kontrol altında tutulacak yani haram olan bir şey kesinlikle söz konusu değildir, tamamen helal et kesimi vardır” diye konuştu.

Fakıbaba, Bosna Hersek’ten de et alındığına işaret ederek, “Biz Müslüman kardeşleri­mizi kalkındırm­ak için alıyoruz. Başka yerden alacağımız­a, Sırbistan’dan alalım, Bosna Hersek’ten alalım, hiç olmazsa Müslüman kardeşleri­mizin geliri artsın” değerlendi­rmesinde bulundu. Sırbistan’dan et getirmek için kuralların Türkiye tarafından belirlendi­ğinin altını çizen Fakıbaba, alımlardan önce oraya gidilerek kesimhanel­erin görüleceği­ni ve uygun görülmeyen hayvanları­n kesilmeyec­eğini vurguladı.

Fakıbaba, “Et ithal etmek için bizden onay alınması lazım. Onun için hiçbir özel firma et ithal edemez. Vatandaşla­rımız rahat olsunlar” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye