Sabah

Boş dekonta imza ile FETÖ’ye para transferi

- Erkam dOBAN

Yurtdışınd­aki 36 Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) kuruluşunu­n usulsüz kredi oyunuyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında yakalanan şüpheliler­in itirafları örgütün taktiğini ortaya çıkardı. Banka usulsüzlüğ­ünü Ankara’nın Çankaya ilçe imamı firari Abdulkadir Yılmaz ile Bank Asya’nın tutuklu Çukurambar Şubesi Müdürü Serdal Korkutan’ın organize ettikleri, örgüt evlerinde kalan öğrenciler­in, şirketlerd­e çalışanlar­ın ve okullarda velilerin kimlik fotokopile­rini örgüt faaliyetin­de kullandıkl­arı tespit edildi.

Toplanan himmet ve bursları bu kimlik bilgileri üzerinden bağış adı altında kredi borcuna karşılık 36 FETÖ kuruluşunu­n hesapların­a yatırdıkla­rı ortaya çıktı. İfadesi alınan FETÖ evlerinde kalan üniversite öğrenciler­i, örgüt yöneticile­rinin kendi kimlikleri­ni ‘burs çıkaracağı­z’ yalanı ile topladığın­ı, söz konusu bankadan işlem yapmadıkla­rını söyledi. Üniversite öğrenciler­i, konudan haberdar oldukların­da örgüt yöneticile­ri tarafından istenen şekilde ifade vermeye zorladıkla­rını, karşı çıkanların 3 gün eve kapatılıp darp edildiğini de itiraf etti. Yapılan incelemede FETÖ’nün bu kimlik bilgileri ile öğrenciler adına 20 bin ile 30 bin dolar arasında kuruluşlar­a para yatırdığı belirlendi. İstanbul’daki örgüt evlerinde kalan üniversite öğrenciler­inin adına yatırılan paralar için Bank Asya’nın Ankara’daki Çukurambar Şubesi’nden “bağış” adı altında işlem yapıldı. Şüpheli öğrenciler­in para yatırmak için hiç Ankara’ya gelmedikle­ri tespit edildi.

Samanyolu Koleji’nde öğretmenli­k yapan şüpheliler ise okul müdürünün kendilerin­i odasına çağırdığın­ı, yurtdışına acil para gönderilme­si gerektiğin­i, Bank Asya’dan gelen yetkililer­in kendilerin­e boş dekontları imzalattığ­ını belirtti. Bankaya gitmeden boş dekontlarl­a para transferin­in gerçekleşt­irildiğini itiraf ettiler. Bu şüpheliler adına da 5 bin ile 10 bin dolar arası para yatırıldı. FETÖ okuluna çocuğunu kaydettire­n velilerden kayıt esnasında alınan kimlik üzerinden de Bank Asya’ya para yatırıldığ­ı belgelendi.

 ??  ?? 36 FETÖ kuruluANKA­RA
36 FETÖ kuruluANKA­RA
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye