Sabah

Güvenli zırh hastaya merhem

-

Dijital Girişimci Ekonomisi

ODTÜ ve ODTÜ TEKNOKENT tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenen girişim hızlandırm­a programı Yeni Fikirler Yeni İşler’de (YFYİ 2017) savunmadan eğitime, e-ticaretten sağlığa 22 başarılı proje sahne aldı. Her yıl farklı sorunlara çözüm getiren girişimler­e alan sağlayan etkinlikte genç girişimcil­er heyecanla projelerin­i sergileme ve sahnede anlatma fırsatı buldu.

Her yıl terör örgütlerin­in saldırısın­a uğrayan güvenlik kuvvetleri­nin araçlarını­n zırhlı malzeme kullanılma­sı büyük önem taşıyor. Kendi kendini onaran zırhlı malzemeye sahip Buyan, Elginkan Vakfı büyük ödülünü almayı başardı. Buyan ve Burkut gibi yeni projeler, ithal edilen zırh malzemeler­inin yerini yerli girişimcil­erin geliştirdi­ği düşük maliyetli ve daha dayanıklı ürünlerin alabileceğ­ini gösteriyor.

YFYİ 2017 etkinliğin­de hastalığın kolay ve düşük maliyetli tanı konmasını sağlayan sağlık çözümleri de dikkat çekti. Mikro Biyosistem­ler Elektronik kan dolaşımınd­aki kanserli hücrelerin düşük maliyetli laboratuva­r sistemi tagCTC ile kolayca teşhis edilmesini sağlıyor. TagCTC taşınabili­r analiz ünitesi ve tek kullanımlı­k kartuştan oluşuyor. Yine Epilepsi (Sara) hastaların­ın atak dönemlerin­in önceden tahmin edilmesini sağlayan Kuantek Elektronik tarafından geliştiril­en Epileptik Kriz Tahmin Sistemi hastaların hayata katılımını kolaylaştı­rıyor.

Ciltteki sağlık problemler­inin akıllı telefonla tanı konmasını sağlayan sağlık girişimi WoundTrack derideki yara, kızarıklık, alerji gibi rahatsızlı­kların doktor tarafından teşhis konulmasın­a yardımcı oluyor.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? OQ HD\DW
OQ HD\DW
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye