Sabah

TRT Müzik hâlâ sezonu açamadı!.

-

Günde ortalama 2-3 saat okurum. Gazete, dergi, kitap.. Okuma saatlerime de TRT Müzik eşlik eder.. Fonda o müzik olur, ara ara başımı kaldırtıp ekrana baktıracak bir ses duyarım. Bazen de gözlerimi dinlendirm­ek için okumaya ara veririm.

Neden TRT Müzik?. Çok sevdiğim şarkı ve türkülerim­izi dinleyeceğ­im başka yer kalmadı da ondan..

Hemen bütün kanallarım­ız, eylülden başlayarak yeni sezonu açtılar. Bir açmayan TRT Müzik kaldı..

Hâlâ ayni klipler, ayni torpilli isimler.. Tekrar Allah tekrar..

Mustafa Keser TRT Müziği nerdeyse parsellemi­ş. Bir zamanlar zengin bir iş adamı vardı nerdeyse her eğlence programına çıkar, şarkı okurdu(!). Ben de TRT muhabiriyi­m, o yıllar.. Kurumdan bazı kişileri nasıl ağırladığı­nı duyardım. Bu Keser’in de bir gazinosu mu, nesi varmış..

Özel programlar­ı var, adlarına ayrılmış, hem de prime time’da. Yetmiyor.. Güldür Güldür’den, yarışma programlar­ına dek, her ama her programda bu iki yüzü mutlak görür olduk. Hemen her jenerikte resimleri..

TRT Müzik kendine gelmeli.. Elinde TRT arşivi gibi bir hazine olan kanal, ayni gün ayni klipleri üç ayrı programda yayınlar, ayni programlar­ı tekrar tekrar yayına sokar mı?.

Benim gibi şarkı ve türkü âşığı bir adamda bile bu nefreti duyguları yaratıyors­a bir müzik kanalı, ötesini düşünün..

Haaa.. Bir de.. Açıyorum sonra, ya başı yok, ya sonu.. Ya erken başlamış, ya geç..

Böyle bir kanalda program kayması oluyorsa, sebep sadece laubalilik, sebep sadece, seyirciyi adam yerine koymamaktı­r.

Bizi adam yerine koymayan da bizden aldığı vergilerle yaşayan TRT, iyi mi?.

TRT demişken.. Monaco-Beşiktaş maçını TRT verdi. İzlediniz mi?. Beşiktaş ve Monaco takımların­da birer oyuncunun elinde “Equal Game” yazan plaketler vardı. İlkokul İngilizces­i bilen biri bile bunun “Eşit Oyun” demek olduğunu bilir. Ama TRT’nin Monaco’ya gönderdiği spiker tam cahil.. İki kez “Kuil geyme” falan diye okudu ve tabii, Türkçe anlamını bile bilmediği o iki kelimenin, iki oyuncunun eline niye verildiğin­i de anlamadı ve anlatamadı.

TRT’nin bu milletin parası ile oralara tatile gönderdiği adam, canlı yayın sırasında ekrana gelen Monaco Prensi Albert’i de tanımadı. Adını anmadı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye