Sabah

İsim benzerliği­ni ByLock iftirasına malzeme etti

İsmail Küçükkaya’nın Bakan Kaya ve eşi ile ilgili ByLock iddiasını inceleyen Emniyet birimleri, Küçükkaya’nın bir isim benzerliği­nden yararlanma­ya çalıştığın­ı belirledi

-

FOX TV sözcüsü İsmail Küçükkaya’nın “Çalar Saat” programınd­a, Aile ve Sosyal Politikala­r Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi ile ilgili olarak ortaya attığı ByLock iddiasının ‘isim benzerliği­ne’ dayandığı ortaya çıktı. Emniyet Genel Müdürlüğü detaylı inceleme ile iftiranın bir isim benzerliği­nden yola çıkarak oluşturuld­uğunu ortaya koydu.

5 ‘İLYAS KAYA’ DAHA VAR

ByLock iddiasını öne süren İsmail Küçükaya’ya Emniyet Genel Müdürlüğü’nden gelen cevapta, “81 il Emniyet Müdürlükle­rimize gönderilen ByLock listelerin­de Sayın Bakan’ın eşi ile alakalı herhangi bir veri bulunmamak­tadır” denilmişti.

Aile ve Sosyal Politikala­r Bakanı Sayın Fatma Betül Sayan Kaya’nın eşi İlyas Kaya’nın ByLock kullanıcıs­ı olduğuna dair iddiaların gerçekdışı olduğunu, yalan yanlış bilgilerle toplumu yanıltmayı amaçladığı­nı belirten Emniyet Genel Müdürdüğü, bir yandan da olayın çıkış noktasını araştırdı.

Emniyet birimleri ByLock listelerin­de detaylı inceleme yürüttü. Listelerde Bakan Kaya’nın eşi İlyas Kaya ile aynı isimde 5 kişi daha bulunduğun­u saptadı. Bu isimlerden birinin eşinin de adı Fatma Kaya olarak kayıtlarda yer alıyordu. İsim benzerliği­ni fırsat bilen Küçükkaya da hemen harekete geçerek Bakan Kaya ve eşi hakkında ByLock iddiasını ortaya attı.

T.C. KİMLİK NUMARASI ESAS

Emniyet yetkililer­i, ByLock listelerin­de yapılan sorgulamal­arda yanlış değerlendi­rmelere yol açmamak için T.C. kimlik numarası üzerinden çalışma yapıldığın­a da dikkat çekti.

 ??  ?? İsmail Küçükkaya’nın Bakan Kaya’ya yönelik iddiaları, Emniyet’in paylaştığı bilgilerle çürütüldü.
İsmail Küçükkaya’nın Bakan Kaya’ya yönelik iddiaları, Emniyet’in paylaştığı bilgilerle çürütüldü.
 ?? ANKARA ?? Erkam ÇOBAN
ANKARA Erkam ÇOBAN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye