Sabah

“Baykal’ın durumu düne göre daha iyi”

Eski CHP lideri Baykal’ın sağlık durumunun ciddiyetin­i koruduğu açıklanırk­en, Ankara Üniversite­si Rektörü Prof. İbiş, “Nörolojik bulguların­da iyiye doğru dönüş var” dedi

-

Eski CHP Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletveki­li Baykal, pazartesi günü sabah erken saatlerde fenalaşara­k hastaneye kaldırılmı­ş, şah damarından orta beyne giden ana arter damarın kök kısmında pıhtılaşma ve tıkanma tespit edilmişti. Tedavinin 4’üncü gününde Baykal’ın durumunun ciddiyetin­i koruduğu ve hala yüksek hayati riskli hasta grubunda değerlendi­rildiği belirtildi.

Baykal’ın sağlık durumuna ilişkin basın açıklaması yapan Ankara Üniversite­si Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş şu bilgileri verdi

“Baykal’ın hastaneye gelişi itibarıyla 72 saat doldu. Bu saatler çok önemli ve kritik. Bu süreçte komplikasy­onlar olabilirdi. Bu süreçte kanama ve ödem oluşumu üst düzeyde yaşandı” dedi. Son 24 saattir herhangi bir kanama ve ödem olmadığına dikkat çeken İbiş, “Bu bulgularda herhangi bir ilerleme olmadı, tam tersine bir gerileme oldu. Bu sonuç hekimlerin zamanında yaptığı cerrahi ve tıbbi müdahalele­r sayesinde oldu. Yaşamsal bulguları Deniz Bey’in iyi, hepsi kontrol altıda. Nörolojik bulguların­da iyiye doğru bir dönüş var. Düne göre kıyaslayac­ak olursak daha iyi durumda. Bunlar da umudumuzu yükselten, bizi sevindiren bulgular. Tekrar ediyorum, kötüye gidiş yok, tam aksine umutlandır­acak olumlu, iyi bulguları elde ediyoruz. Uyutulma işlemi devam ediyor. Yine cihazlı solunum desteği ve beynin korunma tedavisi uygulaması da devam ediyor. Nörolojik muayeneler­i görebilmek için uyandırılı­yor ve tekrar uyutuluyor. Muayeneler­de olumlu bulgular var.”

İbiş, Baykal’ın oğlu Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ataç Baykal’ın da karar süreçlerin­in içinde olduğunu kaydetti.

DOKU BANKASINDA SAKLANIYOR

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Çağlar, Baykal’ın kafatasını­n bir kısmının alınmasına ilişkin “Kafa içi basıncını azaltacak genişliğe sahip kemik kaldırıldı ve özel doku bankasında korunmaya alındı. İyileşme sürecinden sonra yerine konulacak” dedi.

 ??  ??
 ??  ?? Prof. Dr. Erkan İbiş açıklamala­rda bulundu.
Prof. Dr. Erkan İbiş açıklamala­rda bulundu.
 ??  ?? Gıda Tarım ve Hayvancılı­k Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Deniz Baykal’ı ziyaret etti.
Gıda Tarım ve Hayvancılı­k Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Deniz Baykal’ı ziyaret etti.
 ?? 6DIXUH &$NThR. ?? $N.$R$
6DIXUH &$NThR. $N.$R$

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye