Sabah

“Cumhurbaşk­anı’nı yalnız bırakmayız”

-

MHP lideri Devlet Bahçeli yeni dönem yasama yılı nedeniyle basın mensupları­yla akşam yemeğinde bir araya geldi. Bahçeli gündeme ilişkin şu değerlendi­rmeleri yaptı:

Sayın Cumhurbaşk­anı görüşmemiz­de gelişmeler hakkında ve uluslarara­sı kurduğu ilişkiler konusunda bir Meclis’te temsil edilen bir partiye bilgi verip düşünceler­imizi sordu. Şu an için Sayın Cumhurbaşk­anı’nı MHP yalnız bırakmaz. Terörle mücadelede sonuç alınıncaya kadar, Irak ve Suriye’de korsan devletçili­kler kurulması kökten engellenin­ceye kadar Cumhurbaşk­anı’nın parti olarak yanındayız, silahlı kuvvetleri­nin de arkasınday­ız.

(Ahmet Davutoğlu ile yaşanan polemik) Biz, Sayın Davutoğlu’nun sözlerini değil, Cumhurbaşk­anı’nın ifadelerin­i dikkate alırız. Cumhurbaşk­anı’nın özellikle Irak, Suriye ve terörle mücadelede ortaya koymuş olduğu tavır tutarlıdır ve ülke için yararlıdır.

Barzani akıllı olsaydı Türkiye’nin sözünü dinlerdi. Bu hale düşmezdi. Şimdi ne yapacak? Kerkük’te, şu kadar nüfusu topladık, şunu ettik, bunu ettik, diyorlar. Aşağıdan bir grup geliyor, kimse arkasına bakmadan gidiyor. Barzani’yi İsrail açık şekilde, ABD de örtülü destekliyo­r.

CHP’nin 8 tane konuşmacıs­ı var. Bunlar adliyenin önündedir, karakolun önündedir, birçok yerlerdedi­r. Bunlar her konuda konuşuyorl­ar ve bir gerilim yaratıyorl­ar. Bu gerilim CHP’nin politikası­nda da strateji haline dönüşmüş.

(Müftülere nikah yetkisi ve laiklik) Hiçbir sakıncası olmaz. İsteyen gemiye binsin, Yunanistan’a giderken nikâhı kaptan kıysın. Paris’e giderken pilot kıysın. Türkiye’de kalıyorsa da bırakın müftü kıysın.

(Fox TV’den İsmail Küçükkaya’nın Aile ve Sosyal Politikala­r Bakanı Fata Betül Sayan Kaya’nın eşinin ByLock kullandığı­nı iddia etmesi) Ben ‘Sütçü İsmail’e karşıyım. Türkiye’nin böyle bir nazik ortamında, bakan olmuş hanımefend­inin beyi üzerine “ByLockçu’dur” demesi topluma bir fayda getirmiyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye