Sabah

Tüzemen KATILMIYOR­UM! Levent YİNE EZER TOLGA OLURSA

-

Bu Galatasara­y’a ciddi bir özgüven veriyor.

F.Bahçe maçı kaybetse lig biter mi? Böyle düşünen büyük bir kitle var. Maçı kim kazanırsa kazansın lig çok uzun maraton… Daha 25 hafta var… Galatasara­y diyelim ki yendi ve 11 puan fark attı Fenerbahçe’ye. Pazartesi Beşiktaş yenilirse ne olacak, Beşiktaş’a da 11 puan fark atacak. O zaman da mı lig bitecek yani? Evet, bu oluşan puan farkı rakipleri karşısında büyük bir avantaj, o ayrı bir konu. Ama daha 25 maç var. G.Saray form ve fizik olarak düşüşte. Fenerbahçe için çıkış maçı olacak. Aykut Kocaman, puan farkına ‘Suni bir puan farkı” dedi. Bu söylemin altında ne yatıyor? Aykut Kocaman’ın bu tip açıklamala­rı çok var. Hakemler hakkında da konuşuyor. ‘Aykut Yıldırım’ diye soyadını değiştirsi­n, Aykut hoca, son zamanlarda camianın ve özellikle de Aziz Yıldırım’ın istediği gibi konuşuyor. Bir teknik direktörün hedefi; bu saatten sonra psikolojik olarak rahatsız etmektir. Kocaman da bunu yapıyor. gerilimli Maçın çok düşünmüyor­um. olacağını Kulüpler defa iki kulüp Çünkü ilk seçimlerin­de ortak Vakfı Birliği başından etti. Sezon hareket arasındaki takımın bu yana iki açılmasına puan farkı Fenerbahçe rağmen ortamı geren yönetimi yapmadı. açıklama seçimi doğru Çakır Türkiye’nin isim. Portekiz-İsviçre en iyi hakemi. maçında ki önemi görev aldı maçtı. Türkiye’nin büyük bir önemli en kaldırabil­ecek maçını karardan MHK’yi verdiği Çakır’dı. isim kutluyorum. Çakır, ötürü konuşan, gözleri ile mimikleri, oyunu germeyen anlatan ve pozisyonu isim. bir

kazanmak stratejini oyun Asla beraberlik kuracaktır. üzerine kurmayacak­tır. üzerine güven derbi öncesi Bu da bana veriyor.

Gürcan ağabey sen bu konuda ne düşüyorsun?

Bence Levent ağabey, Kocaman’ın ‘Suni fark’ sözünü eksik duymuş. Arkasından gelen Çok Derdiyok… de Eren Galatasara­y’ın yok. alternatif­i büyük fazla karşı en rakibine istikrarı. kadro avantajı seviyor ve sahip Tudor’u Takım güven Bu da bir çıkıyor. Gomis’in gol Bakın veriyor. yaşaması Tudor’la sevinçleri­ni iyi adına çok Galatasara­y Takım içindeki görüntüdür. bir göstergesi­dir. huzurun

Galatasara­y’ın son haftalarda sonuç değil ama oyun anlamında bir düşüşte olduğunu düşünüyor musunuz?

Bursa maçını 1-0 geriden gelip kazandı, zor geçti. Karabük maçını son dakikada kazandı, bir duran toptu zor geçti. Konya maçı, kötü bir ilk yarı, tartışmalı ilk gol… Galatasara­y ilk 5 haftada önde basan, ilk yarım saatte maçı bitiren, rakibi perişan eden oyunundan, disiplinin­den, temposunda­n uzaklaştı gibime geliyor. Fenerbahçe karşısına aslında formda bir Galatasara­y çıkmıyor. Ya da bizim ilk haftalarda­ki ‘ezerek giden’ dediğimiz Galatasara­y takımı 3 haftadır yok.

Levent Ağabey bu görüşe katılıyor musunuz?

Ben sadece 1 oyuncu farkıyla Galatasara­y’ın performans­ının değiştiğin­i düşünüyoru­m; Tolga Ciğerci... Karabük ve Konya’da yoktu, takımın enerji performans­ını aşağıya çekti. Tolga, stoperleri­n ileri çıkmasını sağlıyordu. Tolga yokken, herkesin 11 koştuğu yerde 13 koşmaları gerekti. Bu maçta Tolga hazırsa kesinlikle oynamalı. Bu derbi Selçuk’luk bir maç değil. Fenerbahçe’nin orta sahası çok güçlü. Bu orta sahayı nasıl pasifize edersiniz? Ndiaye-Fernando ikilisine Tolga’yı katarak rakibin orta alanını düşürebili­rsiniz. Tolga içeriye giren, çıkan, sürekli top isteyen bir oyuncu. Rakip için sıkıntılı bir tip. Peki bu kritik ve önemli maça hangi futbolcula­r damga vurur? Galatasara­y’da öne çıkacak oyuncular; Muslera, Macion, Tolga ve Gomis. Duran topların ön plana çıkacağını düşünüyoru­m. Maicon, Josef, Neto gibi isimler sürpriz golcü olabilir. İki takımın da sağ kanadı maçın kaderini çizer. G.Saray’da Mariano, F.Bahçe’de Isla, Dirar, Giuliano üçlüsü… Sağ taraf maçın dengesini bozacak.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye