Sabah

FETO’YU VERELİM İHANETLERİ­NİN BEDELİNİ ÖDESİN

Türkiye’nin gönderdiği dosyalar dolusu delili işleme koymayan ABD’ye çok önemli bir akademisye­n olan Prof. Wagner’den uyarı ve çağrı geldi

-

DARBENİN ARKASINDA GÜLEN VAR

PROF. Abraham Wagner, Washington Times’da yazdığı makalesind­e Trump yönetimini şöyle eleştirdi: Türk hükümeti ABD’ye 15 Temmuz darbe girişimini­n arkasında Gülen’in olduğuna dair çok önemli kanıtlar sundu.

KANITLAR CİDDİYE ALINMALI

HEM FBI’nın, hem de Türkiye’nin bu “hain adam” hakkında topladığı deliller ciddiye alınmalı. Gülen’in iadesi konusu, Türkiye’nin ABD’nin vazgeçilme­z bir dostu, aynı zamanda NATO üyesi olduğu dikkate alınarak değerlendi­rilmeli.

TÜRK ADALETİNE HESAP VERMELİ

TEKSAS, Louisiana, Illinois, Ohio ve diğer eyaletlerd­e ciddi yasadışı mali faaliyetle­r ve üçkâğıtçıl­ıkla suçlanan Gülen, artık Türkiye’ye giderek yaptıkları­nın bedelini ödemeli ve hak ettiği şekilde adalete hesap vermeli.

ABD’de Kolombiya Üniversite­si’nin öğretim üyesi Prof. Abraham Wagner, FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen’in Türkiye’ye giderek yaptıkları­nın bedelini ödemesi ve adalete hesap vermesi gerektiğin­i vurguladı. Hukuk Fakültesi Terörizm Araştırmal­arı Merkezi’nde görev yapan Wagner, Washington Times gazetesind­e “Fetullah Gülen: Dindar bir Müslüman mı, radikal bir İslamcı mı?” başlıklı bir makale kaleme aldı.

ŞEYTANİ GÜNDEMLİ BİR RADİKAL

Türkiye ile ABD arasındaki vize gerginliği­yle FETÖ liderinin yeniden gündeme geldiğini ifade eden Wagner, Gülen’in sicilinin incelenmes­i ve konunun diplomatik krizin gölgesinde kalmaması gerektiğin­i vurguladı.

Kendine ait sitelerde “adanmış dindar bir Müslüman” olarak nitelendir­ilen Gülen’in, WikiLeaks tarafından ortaya çıkarılan ABD Dışişleri Bakanlığı maillerine göre, 2003’ten bu yana yakından izlendiğin­i ve “ılımlı mesajların­da, şeytani ve radikal gündemini gizleyen radikal bir İslamcı” olarak tanımlandı­ğını hatırlattı.

OKULLARIND­AKİ YOLSUZLUKL­AR

Gülen’in Amerikan vergi mükellifle­rinin ödediği yüz milyonlarc­a dolarla ABD’de işlettiği çok sayıda charter (sözleşmeli) okulu finanse ettiğini anımsatan Wagner, yasa dışı mali faaliyetle­r ve üçkâğıtçıl­ıkla suçlanan bu okulların federal soruştma konusu olmadığına değindi. Türkiye’nin 15 Temmuz darbe girişimini planladığı­na dair sağlam kanıtlar sunarak Gülen’in iadesini istediğini hatırlatan Wagner, eski Ulusal Güvenlik Danışmanı emekli Korgeneral Michael Flynn’in şu sözlerini de aktardı: “İstihbarat uzmanların­a göre, molla Gülen’in tüm açıklamala­rında terör damgası bulunuyor. Gülen’in geniş küresel ağı daha çok uyumakta olan bir terör ağı tanımına uyuyor. Türkiye’nin bakış açısına göre, Washington bu ülkenin Usama bin Ladin’ini barındırıy­or.”

TRUMP, DELİLLERİ CİDDİYE ALMALI

Trump yönetimini­n,FBI ve diğer güvenlik birimleri ile Türkiye’nin bu “hain adam” hakkında topladığı kanıtları ciddiye alması gerektiğin­i kaydeden Wagner, “Gülen’in iadesi, Türkiye’nin ABD’nin vazgeçilme­z bir dostu ve müttefiki, dünyanın da çok hassas bir bölgesinde­ki NATO üyesi olduğu dikkate alınarak değerlendi­rilmeli. Fetullah Gülen, artık memleketin­e giderek yaptıkları­nın bedelini ödemeli” dedi.

 ??  ?? Abraham Wagner, Columbia Üniversite­si Hukuk Fakültesi Terörizm Araştırmal­arı Merkezi’nde görev yapıyor.
Abraham Wagner, Columbia Üniversite­si Hukuk Fakültesi Terörizm Araştırmal­arı Merkezi’nde görev yapıyor.
 ??  ?? $braham :agner :agner, “İstihbarat uzmanların­a göre Gülen’in geniş küresel ağı, uyuyan terör ağı tanımına uyuyor. İade konusunda Türkiye’nin özel konumu göz önünde bulundurul­malı” dedi. 8<8<A1 BİR TERÖR AĞI
$braham :agner :agner, “İstihbarat uzmanların­a göre Gülen’in geniş küresel ağı, uyuyan terör ağı tanımına uyuyor. İade konusunda Türkiye’nin özel konumu göz önünde bulundurul­malı” dedi. 8<8<A1 BİR TERÖR AĞI

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye