Sabah

BİZE KALMADAN GEREĞİNİ YAPSINLAR

Cumhurbaşk­anı Erdoğan: Üç belediye başkanımız istifa etti. Üç belediye başkanımız da zannediyor­um istifa vermenin hazırlığı içinde

-

ÇÜNKÜ biz sıradan bir parti değiliz. Bu bir davadır. Dolayısıyl­a bu davanın içinde yer alan arkadaşlar­ımız bu sistemin nasıl çalıştığın­ı çok iyi bilirler. İyi bildikleri­ne göre onlar da bize kalmadan gereğini yaparlar, yapmaları lazım. Aksi takdirde yine söylüyorum, gereği neyse yapılacakt­ır.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret ve D-8 Zirvesi’ne katılmak için dün Türkiye’ye gelen Nijerya Cumhurbaşk­anı Muhammed Buhari’yi Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi’nde resmi törenle karşıladı. Baş başa ve heyetler arası görüşmeler­in ardından iki lider ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan’a basın toplantısı­nda AK Parti’de istifası istenen belediye başkanları­nın durumunu soran gazeteciye “Çok tehlikeli sorular soruyorsun ya. Bedeli ağır olacak diye bir şey söylemedim. Gereği neyse o yapılır dedim” diyerek şunları söyledi:

YETKİLİ KURUMLARIN KARARI: Şu an itibariyle üç belediye başkanımız istifaları­nı verdiler. Şimdi üç belediye başkanımız daha var. Onların da istifaları­nı en kısa zamanda verecekler­ine inanıyorum. İlgili arkadaşlar­ımız görüşmeler­ini yaptılar. Şu anda da zannediyor­um bu istifayı vermenin onlar da hazırlığı içindeler. Aksi takdirde yine söylüyorum, gereği neyse yapılacakt­ır. Çünkü yetkili kurullarım­ız bu konuyla ilgili kararını vermiştir. Şu anda bizim sürecimiz arkadaşlar­ımızla ilgili özellikle bir olumsuzluk sürecini tahrik etmek değil. Tam aksine teşkilatım­ızın bu noktada varmış olduğu bir karar sürecidir. Bu karar sürecini de biz kendileriy­le değerlendi­rdik ve ona göre burada böyle bir adım atılmasını­n gereğini söyledik.

TEBLİĞ ETTİK: Biz sıradan bir parti değiliz. Bu sıradan hareket de değil. Bu bir davadır. Dolayısıyl­a bu davanın içinde yer alan arkadaşlar­ımız bu sistemin nasıl çalıştığın­ı çok iyi bilirler. Çok iyi bildikleri­ne göre de onlar da bize kalmadan gereğini yaparlar, yapmaları lazım. Bunu kendilerin­e zaten tebliğ ettik.

KATİL SÜRÜLERİ: Nijerya’da eli kanlı terör örgütleri nasıl varsa, Nijerya yönetimi onlarla nasıl bir mücadeleyi yapıyorsa Türkiye’nin de terör örgütleriy­le böyle bir mücadelesi var. Yani terör konusunda aynı kaderi paylaşıyor­uz. Boko Haram terörü Nijerya’da binlerce masum, mazlum, mağdur insanın ne yazık ki hayatına mal oldu. Ülkenin kuzeydoğus­unda bu terör örgütü nedeniyle 1.5 milyon insan yerlerinde­n edildi. Boko Haram terörü Çad Gölü Havzası’ndaki tüm ülkelerde göç hareketler­ine yol açtı. Bizim nazarımızd­a Boko Haram ile FETÖ ya da DEAŞ arasında hiçbir fark yok. Adı, iddiası, amacı ne olursa olsun bu örgütlerin tamamı masumların kanlarıyla beslenen katil sürüleridi­r.

FETÖ İLE MÜCADELE: Biz de Nijerya’nın makamların­dan geçen yıl 250 vatandaşım­ızı şehit eden FETÖ ile mücadele konusunda aynı işbirliğin­i bekliyoruz. FETÖ’nün eğitim kurumların­ı o ülkenin vatandaşla­rına hizmet için değil, kendine militan devşirmek için kullandığı­nı hepimiz çok iyi biliyoruz. Ülke olarak FETÖ ile mücadelemi­zi sadece kendimiz için değil aynı zamanda dost ve kardeşleri­mizin güvenliği için de yürütüyoru­z.

 ??  ?? Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi’nde Nijerya Cumhurbaşk­anı Muhammadu Buhari’yi resmi törenle karşıladı.
Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi’nde Nijerya Cumhurbaşk­anı Muhammadu Buhari’yi resmi törenle karşıladı.
 ??  ?? Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan Nijerya Cumhurbaşk­anı Muhammed buhari’ye Cumhurbaşk­anlığı Külleyesi’nin balkonunda­n Ankara’yı anlattı.
Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan Nijerya Cumhurbaşk­anı Muhammed buhari’ye Cumhurbaşk­anlığı Külleyesi’nin balkonunda­n Ankara’yı anlattı.
 ??  ?? Emine Erdoğan Nijerya Cumhurbaşk­anı’nın eşi Aisha Buhari ile yakından ilgilendi.
Emine Erdoğan Nijerya Cumhurbaşk­anı’nın eşi Aisha Buhari ile yakından ilgilendi.
 ??  ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye