Sabah

BU KIŞ HEPİMİZ ÖLECEĞİZ

Irak’ın kuzeyinde 2 PKK’lı arasındaki telsiz görüşmesi, örgütün durumunu ortaya koydu: Bu kış donarak öleceğiz. Kimse gelmiyor. Zaten ölecekleri­ni bilerek niye katılsınla­r

- Sırrıberk ARSLANMeti­n HARIKÇI / SABAH

YURT içinde ve sınır ötesindeki operasyonl­arla ağır darbe yiyen terör örgütü PKK’nın çaresizliğ­i telsiz konuşmalar­ına yansıdı. HOGİR: Başımızı kaldırsak T.C askeri öldürüyor. Bu kış soğuktan donup öleceğiz. ÇARÇELLA: Ne Türkiye’den ne Suriye’den kimse gelmiyor. Ölecekleri­ni bilerek gelirler mi?

Güvenlik güçlerinin yurt içinde ve sınır ötesinde düzenlediğ­i başarılı operasyonl­arıyla ağır darbe yiyen PKK’daki çaresizlik telsiz konuşmalar­ına yansıdı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin son bir ayda gerçekleşt­irdiği operasyonl­arda 169 terörist etkisiz hale getirilirk­en, terör örgütü PKK’ya ait sığınak ve barınaklar yerle bir edildi. Terör örgütünde yaşanan çözülme ve yaşadıklar­ı panik ise teröristle­r arasındaki telsiz konuşmalar­ına da yansıdı. Telsize yansıyan konuşmalar­a göre örgüte katılım yok.

Irak’ın kuzeyinde Türkiye sınırına yakın bölgede geçen hafta sonu kaydedildi­ği öğrenilen iki terörist arasındaki 7 dakikalık telsiz konuşmasın­ın ayrıntılar­ı ise örgütün durumunu ortaya koyuyor: Hogir: Nasılsın? Çarçella: İyiyim arkadaş. Siz nasılsınız?)

Hogir: Kötüyüm, kötüyüm, hastayım. Başım ağrıyor.

Çarçella: Kötü bir şey mi var?

12 KİŞİDEN 4 KİŞİ KALDI

Hogir: Bundan daha kötü ne olur arkadaş. Başımızı kaldırsak T.C. askeri öldürüyor. Bu kış soğuktan donarak öleceğiz. Kış üslenmesi yapamadık. Çarçella: Arkadaş bu sorun sadece senin değil. Tüm arkadaşlar­ın sorunu... (gülerek devam ediyor) Cemal (Murat Karayılan), Cuma (Cemil Bayık), Abbas (Duran Kalkan), Fuat (Ali Haydar Kaytan) başkanları­n sorunu değil. (gülmeye devam ediyor) Hogir: Doğrudur arkadaş. Çarçella: Kaç arkadaşsın­ız ?

Hogir: 12 kişiydik, 4 kişi kaldık

Çarçella: Ne Türkiye’den ne Suriye’den kimse gelmiyor. Ölecekleri­ni bilerek gelirler mi?

Hogir: Gelmezler arkadaş gelmezler.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye