Sabah

YKS’DE SORU SAYISI AZALDI SÜRE UZADI

YÖK YENİ SINAVDA 3 KRİTİK DEĞİŞİKLİK YAPTI

- 6aIXUe CANThRK Ce\da KARAAR6LAN 6A%AH

BİNLERCE öğrencinin merakla beklediği Yükseköğre­tim Kurumları Sınavı’yla (YKS) ilgili detaylar netleşmeye başladı.

İki oturum halinde yapılacak sınav 23-24 Haziran günleri düzenlenec­ek. İlk oturumdaki Temel Yeterlilik Testi’nde (TYT) adaylara sadece Türkçe ve matematikt­en oluşan toplam 80 soru yöneltilec­ek. Bu sayı önceki sistemde 160’tı. TYT’de süre 90 dakika olacak. İkinci sınavın 340 olan soru sayısı ise 160’a indirildi. Bu sınavın süresi de 180 dakika olarak belirlendi.

Geçmiş yıllarda yapılan sınavlarda soru başına 0.81-1.68 dakika arasında değişen süreler veriliyord­u. YKS’de ise soru başına 1.125 - 2.25 dakika arasında değişen süreler verildi.

BARAJI ETKİLEYECE­K

Yükseköğre­tim Kurulu (YÖK), üniversite­ye giriş sınavına ilişkin yeni düzenlemel­erle ilgili yaptığı açıklamada yeni sistemle birlikte lisans programlar­ına geçiş için aranan 180 baraj puanının, adayın birinci oturumla birlikte ikinci oturumdaki performans­ının da dikkate alınarak hesaplanma­sına karar verildiğin­i belirtti. Buna göre, lisans programlar­ına geçiş için, adayın Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanının yüzde 40’ı ve öğleden sonraki oturumdaki puanının yüzde 60’ının toplamının 180 ve üzeri olması gerekecek. Yükseköğre­tim kurumların­a geçiş için TYT’den 150 baraj puanının aranmasına devam edilecek.

Yükseköğre­tim Kurumları Sınav ücreti ÖSYM tarafından belirlenec­ek. Sınav ücretinin iki oturum için 120 TL olması planlanıyo­r.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye