Sabah

CUMHURBAŞK­ANI TRT WORLD FORUM’DA KONUŞTU: BU DÜNYADA ADALET YOK

TRT World Forum’da konuşan Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Diyojen’in gündüz vakti fenerle adam araması gibi, kendilerin­in de şu anda dünyada adaleti aradıkları­nı kaydetti

- Zeynel YAMAN / SABAH

Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan, TRT World Forum’un kapanış oturumunda konuştu. Dünyada adalet olmadığını kaydeden Erdoğan, “Diyojen’nin ifadesi ile gün ışığında mum ile adam araması gibi biz de dünyada adaleti arıyoruz. Özellikle ekonomik noktada güçlü olanın haklı olarak takdim edildiği bir dünyada yaşıyoruz. Haklı olanın güçlü olduğu değil, güçlü olanın haklı olduğu bir dünya. Böyle bir dünyayı kabullenme­k mümkün değil” dedi. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

STRATEJİK ORTAKLIK

MASAYA YATIRILIR: PYD ile YPG’yi DEAŞ denilen bir terör örgütüne karşı kim yanına alıyor? Amerika. Şimdi bir terör örgütünü başka bir terör örgütüyle ıslah etmek, yok etmek akıl kârı mıdır? Ben bunu Sayın Trump’a söylediğim için burada da açık açık söylüyorum.

(Vizeleri kaldırdık.) Bunu diyen kim? Ankara’da büyükelçi, kim bu büyükelçi? Koskoca ABD adına, stratejik ortağıyla ilişkide hemen şöyle bir paragrafla ‘vizeleri kaldırdık’ diyebiliyo­rsa, o zaman ben bu stratejik ortaklığım­ı masaya yatırırım.

FOTO SEMBOLİK, İDARE

EDENLER BAŞKA: Darbe girişimind­e bulunulmas­ına rağmen, demokratız diye geçinen ülkelerden, inanın bizi 3 gün, bir hafta sonra aramaya başladılar. Baktılar ki darbe netice getirmedi, bu defa arayarak, dostlar alışverişt­e görsün kabilinden bize ‘geçmiş olsun’ demeye başladılar. Böyle bir şey olabilir mi? Şu anda, çok açık konuşuyoru­m, 99’da Amerika’ya giden Feto denilen adam Pensilvany­a’da 400 dönüm arazi kendisine tahsis edildi veya satın aldılar bilmem. Oradan 170 ülkeyi bu adam idare ediyor. Tabii bu adam sembolik, idare edenler başka. Koyarsın ön tarafa birisini, suflörler arkadan işi idare ederler, yoksa onun idare edebilecek kabiliyeti de yok, gücü de yok bakma. Ama işi öyle götürdüler ve götürüyorl­ar.

ÖNCE SEN ÇİFTLİKTEK­İNİ

VER BAKALIM: Ben stratejik ortağıma 85 koliyi veriyorum da benim stratejik ortağımdan bize herhangi bir destek gelmiyorsa bunun karşısında demokrasiy­e inanmış bir insan olarak biz ne yapacağız? Demokratik bir hukuk devletinin gereği neyse onun gereğini yapacağız. Kalkıp da yani adeta bizi emir kulu gibi görüp, işte ‘Birisi var içeride, onu bize verin.’ Onu sen alacaksan, önce sen kendindeki­ni bize ver. Bizimki yargıdan geçmiş ve hakkında tutukluluk var. Seninki yargıdan geçmemiş, orada çiftlikte duruyor. Sen çiftliktek­ini ver bakalım. Ona göre biz ne kadar stratejik ortağız görmüş olalım.

 ??  ?? Cumhurbaşk­anı Erdoğan, TRT World Haber Koordinatö­rü Fatih Er’in sorularını yanıtladı.
Cumhurbaşk­anı Erdoğan, TRT World Haber Koordinatö­rü Fatih Er’in sorularını yanıtladı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye