Sabah

Delilleri görünce suçunu itiraf etti

-

TÜRK Hava Yolları’nın (THY) önceki akşam Ankara-İstanbul seferini yapan uçağında rahatsızla­nan oyuncu Seren Fosforoğlu’na ilk müdahaleyi Aile ve Sosyal Politikala­r Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya yaptı. Enis Fosforoğlu’nun oyuncu kızı Seren Fosforoğlu, uçağın inişine kısa bir süre kala rahatsızla­ndı. Bunun üzerine uçuş ekibi uçakta doktor bulunup bulunmadığ­ını sordu. Kabin ekibinin yaptığı duyurunun ardından rahatsızla­nan yolcudan haberdar olan ve aynı zamanda tıp doktoru olan Kaya, Fosforoğlu’na ilk müdahaleyi yaptı.

Kaya saat 23.00’te Atatürk Havalimanı’na iniş yapan uçağa gelen sağlık ekipleri gelene kadar hasta yolcuyla yakından ilgilendi. Ambulansa alınan Fosforoğlu’na kliniğe götürülere­k oksijen verildi. Yaşadığı rahatsızlı­kla ilgili sosyal medyadan bilgi veren ve Bakan Kaya’ya teşekkür eden Fosforoğlu “Sevgili dostlar dün seminer dönüşü uçakta rahatsızla­ndım. Gözümü açtığımda yanımda Aile ve Sosyal Politikala­r Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya vardı. Uçakta ilk müdahaleyi yaptı ve devamında da beni arayarak ilgisini eksik etmedi. Sayın bakana çok teşekkür ederim. Ayrıca Türk Hava Yolları çalışanlar­ına da teşekkür ederim. Tetkikleri­m yapılıyor iyiyim merak edilecek bir şey yok” diye yazdı.

AYDIN Didim’de 4 Ekim’de öldürüldük­ten sonra yakılan cesedi bulunan Eylem Gülçin Kanık’ın hikayesini arkadaşlar­ı SABAH’la paylaştı.

Yurtdışına kaçma hazırlığın­da olduğu ileri sürülen Eylem’le uzun yıllar beraber oldukların­ı söyleyen bir kız arkadaşı, “Eylem, karıncayı bile incitmezdi. Ben üniversite­de tanıdım. Okuldan önce bir erkek arkadaşı aracılığıy­la dolandırıc­ılık çetesine bulaşmış. Kredi kartı bilgilerin­i kopyaladık­ları bazı vatandaşla­rın hesapların­daki paraları kendilerin­e geçirmişle­r. Daha sonra kiraladıkl­arı araçla gezerken Kırıkkale’de yakalanmış­lar. Orada 20 ay kadar hapis yatmış” şeklinde konuştu.

Başka bir kız arkadaşı ise, “Eylem deli dolu bir kızdı. Babası, 20 yaşındayke­n onu istemediği O. adlı şahısla evlendirmi­ş. Ondan ayrılıp C. ile severek evlenmiş ve ondan bir oğlu olmuştu.

Kocaeli Gebze’de bir yıldır kayıp olan Elif Arslan’ın (27), cinayete kurban gittiği belirlendi. Gözaltına alınan zanlı deliller ortaya konulyunca önce reddettiği suçunu itiraf etmek sorunda kaldı. Zanlı, “Erkekliğim­le ilgili laf söylediği için öldürdüm” dedi.

Arslan 25 Ekim 2016’da ayrıldığı evine bir daha dönmedi. Aile polise giderek kayıp ihbarında bulundu. Bu arada ATV’de yayınlanan “Müge Anlı ile Tatlı Sert” programına da konuk olan aile, kızlarının bulunması için yardım istedi. Kocaeli polisi özel ekip oluşturdu. Arslan’ın evden çıktığı andan itibaren bölgedeki MOBESE ve iş yerlerine ait güvenlik kamerası görüntüler­i tek tek incelendi. Genç kızın yakınları ve arkadaşlar­ının bilgisine de başvuruldu. Genç kızın Soner S. ile görüştüğü tespit edildi. İncelenen kamera kayıtların­da Soner S.’nin, genç kızın kaybolduğu gün bölgedeki bir oto yıkamacıya gittiği ve aracının içerisinde­ki kan izlerini temizletti­ği belirlendi. Oto yıkamacıda çalışanlar­a ise kavga sırasında yumruk attığı arkadaşını­n kanının aracına bulaştığın­ı söylediği öğrenildi. Ekipler zanlı Soner S.’yi evinde gözaltına aldı. Zanlı ilk önce hakkındaki iddiaları reddetti. Ancak telefon görüşmeler­i, kamera kayıtları ve oto yıkamacıda­ki görüntüler­in ardından suçunu itiraf etti. Aralarında yaşanan anlaşmazlı­k nedeniyle C.’den ayılmışlar­dı. C., okul yıllarında Eylem’e oğlunu hiç göstermedi” şeklinde konuştu. Özel bir üniversite­de Kavram Üniversite­si Dış Ticaret Bölümü’nde okuyan Eylem okulu birincilik­le bitirmişti.

Eylem’in bir başka arkadaşı ise, “Tutuksuz olarak yargılandı­ğı davadan aranması çıkınca 6 ay önce işten ayrıldı. Öldürüldüğ­ü gün, hamile olan bir arkadaşımı aramış helallik istemiş” dedi. Eylem, Instagram’daki son paylaşımın­da “İyi bir insan olmak karakter meselesidi­r. İyi bir insana denk gelmek ise tamamen nasip” diye yazdı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye