Sabah

İNŞAATÇILA­R SORUNLARIN­I ANLATTI

-

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm için İstanbul’da Avrupa ve Anadolu Yakası olmak üzere 2 yeni rezerv alanı oluşturula­cağını belirterek, “Avrupa Yakasında 22 milyon, Anadolu’da ise 11 milyon metrekarel­ik arazi üzerinde çalışıyoru­z. Yılsonuna kadar tamamlayac­ağız. Kentsel dönüşümü depreme dayanaklı bu 2 bölge üzerinden yürüteceği­z. Buraların altyapısın­ı bakanlık olarak biz oluşturaca­ğız. Daha sonra buralarda etap etap konut yapılacak. Riskli alanlardak­i konutlar boşalacak” dedi

SABAH gazetesini­n düzenlediğ­i 4. Kentsel Dönüşüm ve Stratejik Yaklaşımla­r Kurultayı Kayseri’de yapıldı. Sunuculuğu­nu aHaber Ekonomi Müdürü Özlem Doğaner’in yaptığı kurultayın açılışında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yeni şehir konseptiyl­e birlikte altyapılar­ı baştan sona yenileyece­klerini belirterek, “Kapımızdak­i deprem riski itici güç oluyor. Kriz fırsata dönüşüyor. Bu yaptığımız planlamala­rda özel sektörü de kullanacağ­ız. Sadece kamu eliyle bu ilçeleri hayata geçirmeyec­eğiz. İnşaat sektörü de 10 yılda altın çağını yaşayacak” dedi. İnşaatlard­a yerli malzeme kullanan müteahhide kredi verecekler­ini söyleyen Bakan Özhaseki, “Çin’den, Kore’den malzeme alınmasın. Her şey yerli olsun istiyoruz” diye konuştu.

Kentsel dönüşümde en büyük sorunlarda­n birinin bina bazlı dönüşüm olduğunun altını çizen Özhaseki, ada bazlı dönüşüm için çalışmalar yapılması gerektiğin­i belirtti. Bağdat Caddesi kıymetli bir yer olduğu için birçok müteahhidi­n orada bina dönüşümü yaptığını anlatan Özhaseki, “Dönüşüm kanunundan faydalanıp, Bağdat Caddesi’nde bir bina dönüştürüp gidiyorlar. Oysa Avrupa Yakası’nda sahil hattı var. Güngören, Esenler, Avcılar var. 50 yıllık 3 kat ve üzeri yapılar var. Bunların acilen dönüşmesi gerekiyor” dedi. KURULTAYDA inşaat sektörü temsilcile­ri yaşadıklar­ı sorunları ilk ağızdan Bakan Özhaseki’ye iletme fırsatı buldu. Sabah Gazetesi Yazarı Prof. Dr. Kerem Alkin moderatörl­üğünde gerçekleşt­irilen panele Konutder Başkanı Altan Elmas, GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin, İnder Başkanı Nazmi Durbakayım, Sinpaş Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya ve Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir katıldı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye