Sabah

Orta Sayfa Eski HSYK üyelerine 22.5 YIL FETÖ’den

Mahkeme Balyoz

-

Ankara Cumhuriyet Başsavcılı­ğı, eski HSYK üyeleri Kerim Tosun, Mustafa Kemal Özçelik, Şaban Işık, Mahmut Şen ve Ahmet Berberoğlu hakkında, “FETÖ yöneticisi olmak” suçlamasıy­la fezleke hazırladı. Şüpheliler­in 22 buçuk yıla kadar hapsi istenen fezlekeler­de, sanıkların örgütteki “abi”lerinin eski Yargıtay üyesi Nazmi Dere olduğuna dikkat çekildi.

FETÖ’nün yargı yapılanmas­ında kritik görevler üstlenen eski HSYK üyeleri Kerim Tosun, Mustafa Kemal Özçelik, Şaban Işık, Mahmut Şen ve Ahmet Berberoğlu hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Soruşturma sonucu hazırlanan fezlekeler, dava açılması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’na gönderildi. HSYK üyeleriyle ilgili yargılamal­ara, ilk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 9. Ceza Dairesi bakacak. KUMPASÇILA­RA KALKAN

Fezlekeler­de şüpheliler­in FETÖ bağlantısı­na ilişkin önemli ayrıntılar­a yer verildi. Eski Yargıtay üyesi Nazmi Dere’nin, şüpheliler­in örgütteki “abi”leri olduğu ifade edilirken şüpheliler­in, HSYK’da Dere’nin talimatlar­ı doğrultusu­nda oy kullandıkl­arı kaydedildi. “Dere’nin ise Tosun, Berberoğlu, Özçelik, Işık ve Şen’e verdiği talimatlar­ı bağlı bulunduğu sivil imamlardan aldığı anlaşılmak­tadır” denildi.

Fezlekeler­de şüpheliler­in, özellikle Balyoz, Ergenekon, Askeri Casusluk, MİT TIR’ları, 17/25 Aralık, Selam Tevhid’de Kumpas gibi soruşturma ve davalarda görev alanlar hakkında soruşturma izni verilmemes­i yönünde karar vererek, muhalefet şerhleri yazdıkları belirtildi. Şüpheliler­in, maaşlarını­n yüzde 20’sini himmet parası olarak Nazmi Dere’ye verdikleri ve ByLock kullanıcıs­ı oldukların­a da işaret edildi. ÖRGÜT TALİMATIYL­A KARAR

Mustafa Kemal Özçelik’e ilişkin fezlekede, şüphelinin savcılık ifadesinde örgüt hakkında bilgiler verdiği bildirildi. Fezlekede Özçelik’in, 2014’te FETÖ’cü yapılanman­ın kendisini HSYK adayı olarak gösterdiği­ni, HSYK üyesi olarak seçildikte­n sonra kendisi ile birlikte yapı içinde bulunan Berberoğlu, Tosun, Şen ve Işık’ın sorumluluğ­una Nazmi Dere’nin getirildiğ­ini, HSYK’daki görevinde onun talimatlar­ı doğrultusu­nda kararlar verdikleri­ni ve ByLock’u da telefonuna Dere’nin kurduğunu anlattığı belirtildi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? M Kemal gzçelik
M Kemal gzçelik
 ??  ?? Kerim 7osun
Kerim 7osun
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye