Sabah

Tek ümidimiz TÜRKİYE

-

Mehmetçiği­n coşkuyla karşılandı­ğı İdlib’e ilk kez SABAH girdi. Tüm dünyanın gözünün çevrildiği İdlib’e, neredeyse tek kurşun sıkmadan 12 Ekim’den itibaren sessiz sedasız girmeyi başaran TSK, Atme, Salva, Darra İzzah ve Anadan üzerinden Bereket Dağı’na ulaşarak Afrin’in güney sınırında YPG-PKK’nın karşısına dikildi. İdlib intikali sürerken, SABAH muhabiri de Türk askerinin izlediği güzergâhı takip ederek bölge sakinleriy­le konuştu.

İdlib’de, çadır kamplarda, okullarda, köy ve kasabalard­a yediden yetmişe herkes Türkiye’nin askeri intikalini konuşuyor. Ortak görüş, Türkiye ve Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan’ın İdlib için son umut olduğu. MEHMETÇİK SEVGİSİ

İdlib’deki ilk durağımız Bükülmez ve Oğulpınar sınır karakollar­ının tam karşısında­ki Kah kasabası oldu. Kasabanın çevresinde çok sayıda çadır kamp bulunuyor. Bu kamplardan birinde Türkiye’deki sivil toplum örgütlerin­in desteğiyle açılan bir ‘okul öncesi eğitim’ kurumuna giriyoruz. İçeride 50’den fazla çocuk var. Öğretmenle­rden Ümmü Enes şöyle diyor: “Türkiye’nin adını duymak bile güven veriyor. Derslerde çocuklar bize Türk askerini soruyor. İnşallah bundan sonra hepimizin yüzü gülecek.”

Reyhanlı’daki Bükülmez Karakolu’nun hemen karşısında bulunan Atme kasabasınd­aki çadır kampta ise yaklaşık 1 milyon Suriyeli yaşıyor. Hama’dan, Humus’dan ve Halep’ten gelen Suriyelile­r, Türk askerlerin­i ilk karşılayan­lar oldu. 4 yıldır Atme’de yaşayan Hassan Nasır (52) “Türkiye ile en kötü günümüz bile bu günlerimiz­den çok daha iyi olacak” ifadelerin­i kullanıyor. Türk askerinin büyük sevinç gösteriler­iyle karşılandı­ğı Dara İzzah sakinlerin­den Awad Ahmed Sultan ise, “Burada çok büyük acılar çektik. Bize Türkiye’den başka sahip çıkan olmadı. Türk askerine bir borcumuz var” diyor.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye