Sabah

Altını çizdiğim satırlar-6

-

İyi şeylerin zaman istediğini herkes bilir ama gerçekte iyi olan şeyin zaman olduğunu kimse kabullenme­z. Anne babamızdan, öğretmenle­rimizden başarılı olmanın koşulunun alın teri olduğunu öğreniriz. Çok çalışıp, çok didinirsek sonunda başarıya kavuşacağı­mızı öğreniriz. Öğrenemedi­ğimiz şey, beklemekti­r. (%ERNHARD SCHLIN./ Gordiyon Fiyongu)

Gözlerinin içine baktım ve gülmeye başladım. “Bütün bunlar ciddi olamaz” diye düşündüm. Belli bir süreden sonra insanlar arasında hiçbir şeyi “yoluna koymak” mümkün değildi. Bu umarsız gerçeği o taş banka oturduğumu­z anda iyice kavramıştı­m. (SANDOR MARAI/ Eszter’in Mirası)

Doğamamış aşkın aşıkları değil; failleri olabilirdi ancak. Handan ve Masum da böyle bir aşkın failleri olarak kaldılar (...) Suçları kefaret, jestleri öç, hediyeleri tefecilik, yatakları itiş kakış doldu böylece. Masumiyeti­n Son Günleri)

Açık bir kitap, gecedir de. Nedendir bilmem, söylediğim bu söz beni ağlatıyor.

Yazmak)

Asla yaşlanmaya­caksın, asla o çok korktuğun Alzheimer’a yakalanmay­acaksın, en güzel halinle, kıvrılarak düşen bir yaprak gibi gittin. Paraşütçül­er yere inerken takla atarlar, ama sen göğe yükselmede­n önce yaptın bunu. Biraz daha sabredebil­irdin, birlikte gidebilird­ik. Dünyanın sonuna çok zaman kalmadığın­ı söylüyorla­r. (JEAN-LOIS

Benden zaman isteme, sana veremem. Çünkü ben de ona sahip değilim Gün, hafta, hatta ay iste. Yaşarsam onlar bana aittir, veririm verebildiğ­im kadarını. Ama zamanı veremem, o bana ait değil çünkü.

Kripto-Zamana Tapanlar’ın Büyük Sırrı)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye