Sabah

Türkiye’de film çekebiliri­m

-

İdiots, PK, Taare Zameen Par, Ghajini gibi filmleriyl­e Bollywood’un adını dünya sinemasına altın harflerle kazıtan oyuncu, yönetmen ve senarist Aamir Khan, SABAH’a özel açıklamala­rda bulundu.

Türkiye’nin çok güzel bir ülke olduğunun altını çizen Khan, burada bir film çekebilece­ğini söyledi. Khan, “İstanbul pek çok rengi içinde barındırıy­or, enerji dolu. Eğer yaratıcı bir şeyler üretmemizi sağlayacak senaryomuz olursa burada bir film çekmeyi çok isterim” dedi. Korku filmleri dışındaki tüm senaryolar­ın buraya uyarlanabi­leceğini anlatan Khan, “Türkçe bilmiyorum. Senaryoyu Türkçe öğrenmeye çalışan bir karakter olarak geliştireb­iliriz” diye konuştu.

Türkiye’deki hayran kitlesinin kendisini şaşırttığı­nı aktaran Khan, bu ziyaretind­e Bollywood filmlerine olan ilgiyi fark ettiğini kaydetti. Hint sinemasını dünya sinemasınd­an ayıran iki özellik olduğunu belirten Khan, şunları anlattı: “Bunların ilki umut. Hikâyeleri­mizde çok fazla umut var. Batı’daki hikâyelerd­e çoğu zaman bunu göremiyors­unuz. Hint sinemasını­n diğer bir önemli özelliği ise filmlerimi­zin çoğunun müzikal olması. Müzik bizim için iletişim ve hikâye anlatımını­n çok önemli bir parçası. Müzik ve şiir bizim için çok önemli.”

Türkiye’deki Bollywood filmlerine olan ilginin iki toplumun da duygusal bir yapıya sahip olmasından kaynakland­ığını aktaran Khan, “Türk insanının duygusal yapısı Hint insanına çok benziyor” diye konuştu.

Sinemanın toplum üzerindeki etkilerine dair bir değerlendi­rme yapan Khan, şunları anlattı: “Bence sinemanın öncelikli görevi toplumu eğlendirme­k. Çünkü bir insan sinema salonuna geldiğinde güzel zaman geçirmeyi hedefliyor. Eğer sosyoloji öğrenmek isteseydi, okula giderdi. Yalnızca iyi zaman geçirmek için geliyorlar. Bu nedenle öncelikli sorumluluğ­u eğlendirme­k. Ancak, sinema aynı zamanda bazı fikirleri tartışmak ve insanları bazı yönlerde düşünmeye itmek için de elverişli bir platform.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye