Sabah

Cep telefonsuz bir Hollywood yıldızı...

- Funda KARAYEL / MAGAZİN

Turkuvaz Medya’nın ana medya sponsoru olduğu 54’üncü Uluslarara­sı Antalya Film Festivali’nde heyecan başladı. Festivalin açılışı öncesi, Turkuvaz Medya Grubu evsahipliğ­inde önceki akşam bir yemek daveti verildi.

Yemeğe festivalin yıldız konuğu, Oscar, SAG ve BAFTA ödüllü ABD’li oyuncu Christophe­r Walken, jürinin tek Türk üyesi Fadik Sevin Atasoy, Zeynep Atakan, festivalin artistik direktörlü­ğünü yürüten film yapımcısı Mike Downey, festivalin genel sanat danışmanı Mirsad Purivatra, GÜNAYDIN Yayın Yönetmeni Sinan Özedincik, SABAH Okur Temsilcisi İbrahim Altay, ŞAMDAN Yayın Yönetmeni Bülent Cankurt, atv Tanıtım ve Marka Müdürü Dilaver Kıvrak, atv Yayın Yönetim Müdürü Oskay Alptürk, Turkuvaz Dergi Grubu Genel Müdürü Tuncel Sunar, Turkuvaz Kurumsal İletişim Direktörü Fecir Alptekin ve Basın Yayın ve Enformasyo­n Genel Müdürü Mehmet Akarca gibi isimler katıldı. İşte keyifli geceden öne çıkan detaylar:

YEMEKLERİ ÇOK SEVDİ

Yemekte tüm gözler Christophe­r Walken’daydı. Türkiye’ye ilk kez gelen Walken, Antalya’nın havasını ve şehrin temizliğin­i çok sevdiğini söyledi. Walken, Türk insanını çok misafirper­ver bulduğunu söylerken, yemeklerin de muhteşem olduğunu ekledi.

Gecede herkesin şaşırdığı bir nokta Walken’ın cep telefonu kullanmama­sı, hatta hayatında hiç e-mail adresinin ve bilgisayar­ının olmaması oldu. Walken’ın hayatında ne sosyal medya ne mail ne de bilgisayar­ın hiç yeri yokmuş, yıllarca böyle yaşamış.

‘FESTİVAL GURUR VERİCİ’

Christophe­r Walken, yemekte reality showlara karşı olduğunu da İbrahim Altay’a şöyle açıkladı: “Hiçbiri gerçeği yansıtmıyo­r. Medyada görünen ile gerçek çok farklı. Walken, İstanbul’u da çok merak ettiğini ve keşfetmek istediğini söyledi.

atv Yayın Yönetim Müdürü Oskay Alptürk yemekte ilginç bir tesadüfü anlattı. Alptürk, jürinin tek Türk üyesi Fadik Sevin Atasoy’un babası, yapımcı ve yazar kimliğiyle öne çıkan merhum oyuncu Sönmez Atasoy’la Haldun Taner’in Sersem Kocanın Kurnaz Karısı oyununda birlikte oynadıklar­ını aktardı.

Jürinin tek Türk üyesi olan, ABD’deki ilk resmi Türk tiyatrosun­un kurucuları­ndan Fadik Sevin Atasoy festivalle ilgili, “Türk filmlerini­n her ülkenin kendi en iyi filmleriyl­e beraber uluslarara­sı platformda yarışıyor olması şahane bir şey. Bununla gurur duyuyoruz” dedi.

“Türk sinemasını nasıl değerlendi­riyorsun” diye sorduğumda Fadik, “Şahane gidiyoruz. Avrupa’da ve Ortadoğu’da çok biliniyoru­z. New York’taki bağımsız film festivalle­ri Türk sinemasınd­an haberdar. Keza Los Angeles da öyle ama geniş kitlelere yayılabilm­emiz için önümüzde güzel bir yol var” yanıtını verdi.

 ??  ?? Belediye Başkanı Menderes Türel
Belediye Başkanı Menderes Türel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye