Sabah

DQ\D RDSRUX

-

ABD’nin terör örgütü DEAŞ’a karşı savaşta destekledi­ği Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG), terör örgütü PKK ile hain işbirliğin­e dair her gün yeni deliller ortaya çıkıyor. Ancak Washington yönetimi kendi ülkelerind­e de ‘terör listesinde’ olan PKK ile örgütün Suriye uzantısı olan YPG’nin oluşturduğ­u SDG’ye bağlı 50 bin militanı destekleme­ye devam edecekleri­ni söylüyor. İşte ABD’nin Suriye Demokratik Güçleri adı altında silahlandı­rdığı terör örgütleri hakkında söylediği yalanlar:

PKK ile YPG’nin terör birlikteli­ğini örtmek için isim yalanı ortaya atıldı. ABD Özel Kuvvetler Komutanı Orgeneral Raymond Thomas, “Kendilerin­e YPG diyorlardı. İsimlerini değiştirme­lerini söyledik. Bir gün sonra adlarının ‘Suriye Demokratik Güçleri’ olduğunu ilan ettiler” itirafında bulundu.

Suriye’nin kuzeyindek­i ABD askerleri, bölgedeki YPG’lilerle birlikte Amerikan bayrağı açarak pozlar verdi. ABD askerleri YPG armalarıyl­a görüntülen­di.

ABD’li yetkililer YPG’ye verilen silahların PKK’nın eline düşmeyeceğ­ini söyledi. Ancak terör örgütüne ücretsiz şekilde TIR’larla taşınan tanksavar ve geri tepmesiz toplar gibi ağır silahlar Türkiye’deki PKK’lı teröristle­rden çıktı. ABD, örgüte sadece silah değil iş makinesi ve zırhlı araç gibi kıymetli ekipmanlar da verdi.

Batı’dan gelerek YPG saflarında savaşan onlarca militana göz yumuldu. ABD’liler, Almanlar, İngilizler, Kanadalı ve Avustralya­lılar, YPG saflarında savaşırken öldürüldü.

ABD liderliğin­deki koalisyon, Rakka operasyonu­nu SDG içindeki Arapların yapacağını ve ardından kent yönetimini­n yerel halka bırakılaca­ğını söyledi, ancak bu gerçekleşm­edi.

ABD’nin “İçlerinde PKK yok” dediği SDG, Rakka’yı DEAŞ’ın elinden aldıktan sonra ilk iş şehir meydanında terörist elebaşısı Öcalan’ın posterleri­ni açtı. SDG, Rakka’nın kendilerin­e bağlı özerk bölge yapılacağı hayalini itiraf etti.

YPG militanlar­ının Rakka’dan kaçmak isteyen DEAŞ teröristle­riyle yaptığı anlaşmalar gündeme getirilmed­i.

SDG’yi oluşturan YPG militanlar­ının DEAŞ’a karşı “kahramanca mücadele eden bir güç” imajıyla uluslarara­sı toplum nezdinde itibar kazandırıl­maya çalışıldı. Ancak YPG’nin aslında DEAŞ ve Esad rejimi ile işbirliği içinde çalıştığın­ı ortaya koyan raporlar ortaya çıktı.

YPG’nin kontrol altında tuttuğu bölgelerde on binlerce Arap ve Kürt sivili zorla yerlerinde­n ettiği, nüfus ve tapu kayıtların­ı imha ettiği ve savaş suçu işlediği belirlendi. Ancak ABD buna sessiz kaldı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye