Sabah

FESTİVAL COŞKUSU KORTEJLE BAŞLADI

-

TURKUVAZ Medya’nın ana medya sponsoru olduğu 54. Uluslarara­sı Antalya Film Festivali, geleneksel kortej geçişiyle başladı. Sanatçılar Necati Şaşmaz, Osman Sınav, Murat Han, Erhan Yazıcıoğlu, Bengü, Cengiz Coşkun ve Mert Altınışık klasik araçlarla vatandaşla­rı selamladı.

TURKUVAZ Medya’nın ana medya sponsoru olduğu 54. Uluslarara­sı Antalya Film Festivali, geleneksel hale gelen kortej geçişiyle dün start aldı. Türkiye sinemasını­n en uzun soluklu festivali olan Uluslarara­sı Antalya Film Festivali’ne katılmak üzere kente gelen sanatçılar­dan Necati Şaşmaz, Osman Sınav, Murat Han, Erhan Yazıcıoğlu, Bengü, Cengiz Coşkun ve Mert Altınışık klasik araçlarla vatandaşla­rı selamladı.

Sinemanın kalbinin attığı festivalin Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğin­de düzenlenen geleneksel kortejine katılan sanatçılar­dan Necati Şaşmaz halkın sahip çıktığı bir festivalde­n daha güzel bir festival olamayacağ­ını söyledi. Festivalin coşkuyla başladığın­ı belirten Şaşmaz “Burada olduğum için çok mutluyum” dedi. Festivalde konser verecek olan Bengü ise festivale katılmakta­n çok mutlu olduğunu belirterek, “Kortej benim hayalimdi, festivali çok sevdim” dedi.

POLİS KUŞ UÇURTMADI

Erhan Yazıcıoğlu, “Bu festival de artık dünyadaki festivalle­rin arasında” derken ünlü yönetmen Osman Sınav ve oyuncu Murat Han üstü açık klasik arabada güneşten korunmak için şemsiyeler­ini yanlarına aldı.

Antalya Cam Piramit’te başlayan ve Fevzi Çakmak Caddesi’nde son bulan 5.7 km’lik kortejde, 20 klasik otomobil, 2 kortej tırı, 2 gezi otobüsü ve 4 adet festival temalı özel tasarımlı araç yer aldı. Kortej geçişi sırasında Antalya Emniyeti Müdürlüğü ekipleri güzergâh boyunca yoğun güvenlik önlemi aldı. Kortej başlamadan önce polis ekipleri, bomba arama köpekleriy­le güzergahta­ki araçları kontrol etti. 54. Uluslarara­sı Antalya Film Festivali, 27 Ekim Cuma gününe kadar devam edecek. Musa DOĞAN, Erdoğan ÖZTÜRK, Talat ÖZTUZSUZ

 ??  ??
 ??  ?? Necati Şaşmaz Festivalin onur konuğu Christophe­r Walken ilk kez Türkiye’de...
Necati Şaşmaz Festivalin onur konuğu Christophe­r Walken ilk kez Türkiye’de...
 ??  ??
 ??  ?? Erhan Yazıcıoğlu
Erhan Yazıcıoğlu
 ??  ?? Osman Sınav ve oyuncu Murat Han güneşten böyle korundu.
Osman Sınav ve oyuncu Murat Han güneşten böyle korundu.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye