Sabah

FETÖ’NÜN 2 NUMARASI ÖZCAN’IN OĞLU TUTUKLANDI

FETÖ’nün 2 numarası firari Mustafa Özcan’ın fizik öğretmeni oğlu İstanbul’da yakalandı. Tutuklanan Enes Özcan’ın, tepe yönetimiyl­e bağlantısı ortaya çıktı

- Emir SOMER / SABAH

12 sözde imamdan oluşan ‘Baş Yüceler Şûrası’nın başkanı olan firari Mustafa Özcan’ın oğlu Enes Özcan, İstan- bul’da gözaltına alındı. Örgütün yurt dışı bağlantıla­rını kurduğu ileri sürülen Özcan tutuklandı.

FETÖ’NÜN 2 numaralı ismi ve 12 sözde imamdan oluşan ‘Baş Yüceler Şurası’nın da başkanı olan firari Mustafa Özcan’ın fizik öğretmeni oğlu Enes Özcan İstanbul’da tutuklandı. Örgütün “Gaybubet Evleri”ne yönelik 16 noktadaki eş zamanlı baskınlard­a kilit bir isim yakalandı. FETÖ’nün, elebaşı Fetullah Gülen’den sonra ikinci adamı olarak bilinen ve 12 sözde imamdan oluşan Baş Yüceler Şurası’nın da başkanı olduğu ileri sürülen firari Mustafa Özcan’ın oğlu Enes Özcan’la birlikte 7 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 5’i tutuklandı. 2 kişi de adli kontrol şartıyla salıverild­i. RÜYALARLA MOTİVE EDİYORDU FETÖ’nün kapatılan okullarınd­a fizik öğretmenli­ği yapan Enes Özcan’ın, babası Mustafa Özcan’ı cep telefonuna ‘Baş Yüceler Şurası Başkanı’ adıyla kaydettiği belirlendi. Örgütün tepe yönetimiyl­e irtibatı deşifre edilen Enes Özcan’ın, İstanbul’a diğer ülkelerden gelen öğrenciler­in FETÖ bünyesinde barınma, eğitim gibi ihtiyaçlar­ıyla ilgilendiğ­i belirlendi.

Özcan’ın yakalanmad­an önce FETÖ’den tutuklular­ının ailelerine gördüğü rüyaları aktarıp, “Bahar gelecek. Baharı gördüm” diyerek motive etmeye çalıştığı da tespit edildi. Aynı zamanda ByLock kullanıcıs­ı olan 5 şüphelinin arasında, FETÖ’nün sözde Kolombiya imamı Mahmut Eyüp G.’nin kardeşi Mehmet Akif G.’nin de olduğu belirtildi.

 ??  ?? Enes Özcan
Enes Özcan
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye