Sabah

Baykal’ın sağlığında minimal iyileşme

İbn-i Sina Hastanesi’nden yapılan açıklamada Deniz Baykal’ın durumunun ciddiyetin­i koruduğu, minimal de olsa olumlu gelişmeler olduğu belirtildi

- Safure CANTÜRK / ANKARA

Ankara Üniversite­si İbn-i Sina Hastanesi’nde tedavisi süren eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletveki­li Deniz Baykal’ın sağlık durumuna ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Baykal’ın durumunun ciddiyetin­i koruduğu belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi: “Şuur kapalı, genel durum stabil, yaşamsal bulgular normal seyrediyor. Nörolojik bulgular dünle aynı. Beyin sapı refleksler­i alınıyor. Minimal de olsa olumlu gelişmeler var, kötüye gidiş yok. Uyutulma işlemi, cihazlı solunum desteği, beyin koruma ve genel destek tedavisi devam ediyor.” Baykal’ı hastanede ziyaret eden CHP Antalya Milletveki­li Niyazi Nefi Kara ise Baykal’ın durumunu, milimetrik pozitif gelişmeler olduğunu vurgulayar­ak, “Pozitif bir şeyler var ama bunu açıklamamı­z için zamana ihtiyacımı­z var. Belki daha günler, belki daha uzun sürecek bir mücadeledi­r bu. Bildiğimiz bir tarafı çok sağlam beynin. Kafatası içindeki o bölge bizim için çok önemliydi, konuşma merkezinin de olduğu. Diğer kuvvetle ilgili, bazı şeylerle ilgili olan bölümde hasarlanma­larımız var ama onun da ne kadarı kalacak, ne kadarı olacak onu zaman gösterecek” diye konuştu.

BEYİN SAPI REFLEKSİ NEDİR?

Baykal’a dün 15 kişilik akademik bir ekip tüm iç organların­dan nörolojik bulguların­a kadar muayene etti. Beyin sapı refleksi ölçüldü. Beyin sapı refleksi, bilinç, beynin vücuda gönderdiği sinyaller, kalp atışı, kan basıncı, nefes alma, gibi yaşamsal faaliyetle­r ile beyin ile vücut arasındaki sinir kontroller­ini sağlayan önemli bir işlevi var.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? 1iyazi 1eIi Kara
1iyazi 1eIi Kara

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye