Sabah

KAYNAK SORUŞTURMA­SI: 707 SAYFALIK FEZLEKEDE 130 ŞÜPHELİ YER ALDI

FETÖ’nün finans kaynağı Kaynak Holding soruşturma­sında 130 şüpheli için 707 sayfalık fezleke hazırlandı. Şüpheliler arasında örgütün 2 numarası Mustafa Özcan ile Akıncı’da yakalanan Harun Biniş ve Kemal Batmaz da bulunuyor

- Nazif KARAMAN

FETÖ’nün finansör şirketi Kaynak Holding’le ilgili yürütülen 2 senelik soruşturma­nın ilk etabı tamamlandı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılı­ğı tarafından 707 sayfalık fezleke düzenlendi. Fezlekede aralarında FETÖ’nün 2 numaralı ismi firari Mustafa Özcan, Kaynak Holding eski Yönetim Kurulu Başkanı Naci Tosun, darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü’nde yakalanan sivil imamlar Harun Biniş ve Kemal Batmaz, örgütün kasası Ali Çelik, elebaşı Fetullah Gülen’in doktoru Kudret Ünal ve yardımcısı Uzun Cevdet lakaplı Cevdet Türkyolu gibi isimlerin bulunduğu 130 kişi şüpheli oldu. KAÇIRMAYA ÇALIŞTILAR Şüpheliler­e ‘Silahlı terör örgütüne üye olmak’ ,Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek’, ‘Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme’ Terörizmin finansmanı­nın önlenmesin­e muhalefet’, ‘Terör örgütü propaganda­sı yapmak’ suçlamalar­ı yöneltildi. 792 milyon lira değerindek­i Kaynak Holding’in, kayyum atanmadan bir hafta önce Hollanda’da kurulan “INL Partners BV” şirketine 54 Milyon TL’ye satıldığı tespit edilirken, Holding’in, kayyum atamasında­n kısa süre önce hissedarla­rına, daha önce hiç vermemesin­e rağmen 29 milyon 389 bin TL kâr payı dağıttığı fezlekede yer aldı.

1 numaralı şüpheli Mustafa Özcan’ın perde arkasında Kaynak Holding’i yönettiği vurgulanır­ken, Kimse Yok Mu soruşturma­sında şüpheli M.D., “Özcan, elebaşını ve şura heyetini telaşa sokacak şekilde bilgiler aktarır. İstediği talimatlar­ı bu şekilde alır” ifadelerin­i kullandı. SİGORTALI İŞÇİLERLE TRANSFER

FETÖ’nün Türkiye’de çok sayıda yabancı isimli şirket kurduğu, aynı şirketleri­n yurtdışınd­a da bulunduğu, amacınsa para transferin­i kolaylaştı­rmak ve para aklamak olduğu belirtildi. Yurtdışınd­a aynı isimle açılan şirketlere, 2008’en 2013’e kadar Bank Asya vasıtasıyl­a 115 Milyon TL’lik kredi verildi.

Türkiye’de kurulan bu kuruluşlar­la yurtdışına para transferin­de kullanılan bin 273 kişiden 234’ünün FETÖ’ye bağlı 228 özel eğitim kurumunda sigortalı çalışanlar olduğu tespit edildi.

 ??  ??
 ??  ?? Harun Biniş
Harun Biniş
 ??  ?? Mustafa Özcan Cevdet Türkyolu Naci Tosun
Mustafa Özcan Cevdet Türkyolu Naci Tosun
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye