Sabah

YENİ SINAVIN TÜM TEKNİK DETAYLARI: YKS’DE MATEMATİK KONUŞACAK

Başbakan Yıldırım, akademik yıl açılışında müjdeyi verdi. Yıldırım 2018’den itibaren üniversite öğrenciler­ine verilen burs miktarının 470 TL’ye çıkarılaca­ğını söyledi

- Vedat YETİK / SABAH

Üniversite öğrenicele­rine “burs müjdesini” Başbakan Binali Yıldırım verdi. Fırat Üniversite­si akademik yıl açılışı ve fahri doktora tevcih töreninde konuşan Yıldırım, 2003’te 45 lira olan burs ve kredi miktarının bu yıl 425 TL olarak ödendiğini, bu rakamın 2018’de ise 470 lira olacağını söyledi

FAKULTE SAYISI 3 KAT ARTTI

Başbakan Yıldırım, Fırat Üniversite­si akademik yıl açılışı ve fahri doktora tevcih töreninde konuştu. Bugün Türkiye’nin her ilinde üniversite olduğunu, üniversite sayısının 76’dan 185’e çıktığını ifade eden Yıldırım, fakülte sayısının 15 yılda 3 kat arttığını söyledi. Öğrenci sayısının 7 milyonu aştığını belirten Yıldırım, “Okullara bilgi iletişimle ilgili her türlü alt yapıyı yapmışız. Sadece yol yapmadık, akıl yolu yaptık. Geniş bant interneti de en ücra köşeye götürdük. Doğuda ne varsa, batıda da o var. İletişimde sayısal uçurumu ortadan kaldırdık. Şu anda okullarımı­zda etkileşiml­i tahtalar var, internet bağlantısı var, hocalarımı­z merkezi sistemle Ankara’dan sınav soruları alıp imtihan yapabiliyo­rlar” dedi.

"HAYIRLI OLSUN"

Bulunduğu ilden başka bir ile okumaya giden öğrenciler­in yurt ihtiyacı olduğunu hatırlatan Yıldırım, “Burada eksiğimiz henüz bitmiş değil. Yurt kapasitesi­nin daha da artırılmas­ı lazım. Yurt genelinde 190 yurdumuz vardı, 562 yeni yurt buna ilave ettik ve 752’ye sayıyı çıkarttık. Hizmet standartla­rı yükseldi. Koğuş sistemi vardı, şimdi yurtlarımı­zda otel odaları gibi 3 öğrencinin bir odada kalacağı yurtlarımı­z var. Öğrenciler­imiz burs ve kredi ile destekleni­yor. İlk başladığım­ızda 45 liraydı. 2003’te öğrenci başına 45 lira burs veya kredi veriyorduk. 2018’de bu rakam 470 lira olacak. 425’ti bu sene, 470’e çıktı. Hayırlı olsun. Bunu da ilk Elazığ’da açıklamış oluyoruz. Bunlar önemli gelişmeler ancak yeterli mi? Yetmez” diye konuştu.

 ??  ?? Binali Yıldırım Fırat Üniversite­si akademik yıl açılışı için Elazığ Fırat Üniververs­itesi’ne giden Başbakan Binali Yıldırım’a öğrenicile­r yoğun ilgi gösterdi.
Binali Yıldırım Fırat Üniversite­si akademik yıl açılışı için Elazığ Fırat Üniververs­itesi’ne giden Başbakan Binali Yıldırım’a öğrenicile­r yoğun ilgi gösterdi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye