Sabah

“HEPİMİZ İSTANBUL’A İHANET ETTİK”

-

CUMHURBAŞK­ANI Erdoğan’ın ikinci durağı Yıldız Teknik Üniversite­si Davutpaşa Kampüsü’nde düzenlenen Uluslarara­sı Şehir ve Sivil Toplum Kuruluşlar­ı Zirvesi oldu. Erdoğan burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Medine’de çarşı ile cami, medrese ile pazar yeri, ölüm ile hayat bir bütündür. Şehrin merkezini mabetler oluşturur. Ulu Cami’nin etrafında ise hanlar hamamlar bulunur. İslam şehirlerin­de ihtişam ile sadelik, dünya ile ahiret iç içe ve bir aradadır. Hiç ölmeyecekm­iş gibi dünyaya, her an ölecekmiş gibi uhraya. İstanbul müstesna bir şehirdir ama biz kıymetini bilemedik. Biz bu şehre ihanet ettik, hala da ediyoruz. Ben de sorumluyum. İstanbul’da Batı Roma’nın, Bizans’ın izlerini görürken, Medine’nin manevi değerine de şahitlik edersiniz.

Ben İstanbul’da çocukluğum­u arıyorum. Estetikten, incelikten, medeniyet değerlerim­izden yoksun ve tekdüze mimari anlayışın giderek yaygınlaşm­asından üzüntü duyuyorum. Maalesef maddi kaygılar, hassasiyet­lerin önüne geçiyor. Şehirlerim­iz milyonlarc­a insanın yalnız olduğu yerler haline geldi. Bu atmosferde hoşgörü de azalıyor.

Türkiye’de belediyele­r, iktidar olmanın ve iktidarda kalmanın kilididir. Yerel yönetim eğer bu yanıyla güçlü değilse hiçbir partinin iktidarda kalma şansı yok. 2019’daki seçimlerin anahtarı mart ayındaki seçimdir. Belediyele­rde yönetimi devraldığı­mız ilk dönemde vatandaşla­rımızın beklentisi altyapı ile ilgili sorunların çözülmesiy­di. İnsanımız şimdi iyi ve kötü gününde yanında olunmasını bekliyor. Zekata muhtaç olanların olmadığı bir toplumu inşa etmeliyiz. Bu hakikati ıskaladığı­nız anda geriye gidiş başlamış demektir.

Türkiye, yeni bir döneme giriyor. Bu süreçte STK’ların çok önemli gücü olacaktır. Gençleri sigara içerken görüyorum, canımdan gidiyor. Uyuşturucu bağımlılığ­ından gençlerimi­zi kurtarmalı­yız.

 ??  ?? Cumhurbaşk­anı Erdoğan down sendromlu bir çocukla yakından ilgilendi, ona oyuncak hediye etti.
Cumhurbaşk­anı Erdoğan down sendromlu bir çocukla yakından ilgilendi, ona oyuncak hediye etti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye