Sabah

Temelini attığı KÖSRY inceledi

-

BAŞBAKAN Yıldırım, Ulaştırma Bakanlığı döneminde temelini attığı Elazığ’daki Ağın Köprüsü’nü helikopter­den inceledi. Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın açtığı köprüden geçen Yıldırım, “Yaptık, ama gelip görmek, açmak nasip olmadı. Nasipte, sizlerle tanışmak varmış” dedi.

Fakat Gülen’in 1970’lerin sonundan itibaren devletin ve yargının içine ektiği fidanlar ağaç olmasa bu devrim yapılamazd­ı ve askeri vesayet rejimini hiçbir güç yıkamazdı...

Dolayısıyl­a AK Parti ile Gülenciler arasında işbirliği bir tercih değil mecburiyet­ti...

Fakat sonrasında Gülen örgütü yapılan bu toplumsal ve siyasal devrimi halkın elinden çalmaya kalktı ve işte o noktada devrim içinde devrim süreci başladı...

7ürkiye tarihinde görülmedik bir

Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı döneminde temelini attığı ve Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Elazığ’daki Ağın (Karamağara) Köprüsü’nü helikopter­den inceledi. Yıldırım, Keban Baraj Gölü üzerinde yapılan ve Türkiye’nin en uzun dördüncü asma köprüsü olan Ağın Köprüsü’nden kendi kullandığı makam aracıyla geçti. Bir süre makam aracını kullanan Yıldırım’a, Vali Çetin Oktay Kaldırım eşlik etti. Başbakan Yıldırım, bu sırada yanına gelen vatandaşla­rla tokalaştı, ayaküstü sohbet etti. Başbakan Yıldırım, köprüdeki incelemele­rinin ardından Ağın ilçe merkezini ziyaret etti. İlçeyi ziyaret eden ilk başbakan olan Yıldırım, belediye önünde kendisini bekleyen vatandaşla­rın yoğun sevgi gösterisiy­le karşılandı. Ağınlılara hitap eden Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı döneminden bu yana yakından takip ettiği Ağın Köprüsü’ne ilişkin, “Ağın Köprüsü’nü yaptık, bitirdik ama gelip görmek, açmak nasip olmadı. Hep içimde bir ukde. Nasipte sizi görmek, sizlerle tanışmak varmış. Köprü bahane, Ağınlılarl­a kucaklaşma­k şahane” ifadelerin­i kullandı.

Başbakan Yıldırım, ilçeye hastane yapılması talimatı verdi. Yıldırım bu sırada, “Bir avuç leblebiye her şeyi hallettini­z. Ağınlılar bayağı tüccar maşallah” dedi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye