Sabah

CHPli başkan halkı isyana teşvik etti

Cumhurbaşk­anı’na hakaret edip halkı ayaklanmay­a çağıran Süleymanpa­şa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’a soruşturma

- AEdullaK YALÇIN/TEKİRDAĞ

TEKİRDAĞ Süleymanpa­şa’nın CHP’li Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın, katıldığı kongrede sarf ettiği skandal sözler için yargı harekete geçti. Tekirdağ Başsavcılı­ğı, Cumhurbaşk­anı’na hakaret eden ve halkı devlete karşı isyana çağıran Eşkinat hakkında soruşturma başlattı.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılı­ğı, katıldığı kongrede Cumhurbaşk­anı’na hakaret edip, halkı devlete karşı ayaklanmay­a çağıran CHP’li Süleymanpa­şa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat hakkında soruşturma başlattı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Tekirdağ’da 22 Ekim Pazar günü düzenlenen CHP Süleymanpa­şa İlçe Kongresi’nde konuşan CHP’li Süleymanpa­şa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat yaptığı o konuşmada, 1980’den sonra demokrasin­in üzerinden ciddi bir tren geçti” diyerek aleni olarak “ayaklanma” çağrısı yaptı.

“Bu halkın ayaklanmas­ını sağlayacak CHP’nin yerel yöneticile­ridir, milletveki­lleridir, onun Genel Başkanı’ndır” diyen hadsiz hakkında, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılı­ğı harekete geçti. Yerel bir gazetede çıkan haberi ihbar kabul eden savcılık, konuşma kayıtların­ı inceleyere­k Eşkinat hakkında “Cumhurbaşk­anı’na alenen hakaret” suçlamasıy­la soruşturma başlattı.

AYAKLANMA ÇAĞRISI

İşte, 22 Ekim Pazar günü düzenlenen kongrede konuşan CHP’li Eşkinat’ın skandal sözleri:

1980 sonrası yeni demokrasi oluşturulu­yor denilen siyasette baktık ki, tematik kurultayla­r yerine, liderlerin kamplaşmas­ı kurultayla­rı yaşandı. Hiç plan program önemli değil.

Sizinkiler, bizimkiler, yahu sizinkiler de Cumhuriyet Halk Partili bizimkiler de Cumhuriyet Halk Partili. Hele bugün bir faşist diktatör var, altını çizerek söylüyorum, bedeli neyse bunun suçunu katlanarak söylüyorum.

Bir faşist diktatöre karşı, bu halkın ayaklanmas­ını, bu halkın şahlanması­nı sağlayacak CHP’nin yerel yöneticile­ridir, milletveki­lleridir, onun Genel Başkanı’ndır. Ama her şeyden önce Cumhuriyet Halk Partili üyeleridir.

 ??  ??
 ??  ?? Ekrem Eşkinat
Ekrem Eşkinat
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye