Sabah

Parla parla

- Engin ARDIÇ

Muhalif basın pek sevindi: Meral Hanım partisini bugün kuruyor. Sonuna kadar abanacakla­r, abartacakl­ar, olduğundan kaç misli büyük gösterecek­ler, “ha kazandı ha kazanıyor” havasını bile yaratacakl­ar. Seçimden sonra da pat diye yüzüstü bırakmak üzere... Meral Hanım partiyi 29 Ekim’de kuracağını açıklamışt­ı, o günün hem pazar hem de resmi tatil olduğunu hatırlattı­k, ayın 25’ine çekti. Zarar yok, cumhuriyet bayramına yakın olsun da... Samsun’dan Ankara’ya yürüyecekl­erdi, o kısmı balonmuş. Açıklamayı Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapacakmış. Büyük şairimiz Ataol Behramoğlu’nun da orada olacağını umarız. “Hep yanında olacağını” beyan etmişti... İşin içinde Nâzım Hikmet de var işte, daha ne? Ay vallahi Doğu Perinçek’in milliyetçi kesilmesi gibi bir şey, devrimcile­rin ülkücülerl­e tarihi buluşmalar­ı! Fakat Ataol Behramoğlu’nun partinin “yazı çizi” işlerine de destek vermesini, göz kulak olmasını isteriz. Çünkü bir klip yaptırmışl­ar, ekranda “diğer arkadaşlar­ıda onunla beraber” yazıyor. Ona buna tüvit atan cahil lumpen çocukların­ın imlası bu: Da’lar bitişik!

Karaambar Kamyoncula­r Derneği’nin kamyon kasası yazıları gibi. Becerip de doğrusunu, yani “arkadaşlar­ı da” yazamamışl­ar! Behramoğlu mademki Meral Hanım’ın “karşılaşac­ağı bütün güçlüklerd­e yanında” olacak, bu ilk güçlüğe şimdiden el atsın, şu de’leri da’ları ayırttırsı­n. Bu arada bir de şiir attırsın kardeşine. Ben kendisine yardımcı olayım: “Gari gari maya zviezda... Drugoy nye budiyet nikagda...”

Parla parla benim yıldızım (yani Meral Hanım oluyor)... Senin gibi bir başkası gelmeyecek...

Olmazsa Puşkin’den de birşeyler uydururuz.

Hele Ataol biraz daha düşsün, gerisi kolay. Bu arada CHP İzmir milletveki­li Aytun Çıray partisinde­n istifa etmiş, Meral Hanım’a geçiyormuş.

Adamı İstanbul’da ve diğer illerde tanıyan yok ama haberi “sanki İsmet

Paşa ayrılmış” gibi veriyorlar. Esen havaya bakılırsa, Meral Hanım asıl oylarını MHP ya da AKP’den değil CHP seçmeninde­n alacakmış gibi görünüyor!

Derken, Çıray’ın asıl istifa nedeninin “Kılıçdaroğ­lu kontenjanı­ndan üçüncü bir defa aday gösterilem­eyecek, CHP’de ön seçime girmek

zorunda kalacak olduğu” belirtildi. Bu tür manevralar­ı “demokrasi mücadelesi” olarak yutmaya hazır eşek varsa, yutsun tabii...

Unutuyordu­m, bu arada Meral Hanım beni savcılığa şikâyet etti.

Sayı saymasını bilmediğin­den de, uzlaşmak için 50 bin lira istedi.

Reddettik. “Ruble” olarak isteseydi düşünürdük!

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye