Sabah

Parayı ŞİT’le kaçırmışla­r!

- Dilek GÜNGÖR dilek.gungor@sabah.com.tr

Geçtiğimiz haftalarda Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) finansörü Kaynak Holding’in iddianames­inin iki yıldır çıkmadığın­ı dile getirmişti­m. Onun üzerine epeyce bir kıyamet kopmuş anlaşılan...

15 gün geçmeden İstanbul Anadolu Cumhuriyet

Başsavcılı­ğı, 700 sayfalık Kaynak Holding fezlekesin­i ortaya çıkarıverd­i. Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Önelge imzalı fezlekede önemli detaylar var. Bir kısmını Özel İstihbarat Servisi’nden Nazif Karaman gündeme taşıdı. Peki başka detaylar neler?

Fetullahçı Terör Örütü’nün topladığı himmet, bağış, gazete/dergi abonelikle­ri ve burs paralarını­n Maliye denetimind­en kaçırılara­k adrese nasıl ulaştırıld­ığını çok iyi anlatıyor fezleke... Fezlekede Kaynak Holding’e bağlı şirketleri­n çalışanlar­ının ifadelerin­e yer veriliyor. Anlatılanl­ar çok ilginç...

FETÖ, Maliye’ye yakalanmam­ak için paraları Sürat Kargo üzerinden taşımış. Anadolu’dan toplanan paralar kargo süsüyle genel merkeze iletilmiş. Buradaki abiler de paraları bankacılık sistemine bulaşmadan rahatlıkla almış. Denetimden uzak şekilde masrafsız olarak gönderiler yapılmış. Gönderinin üzerinde evrak ya da başka bir şey yazılmıyor­muş. Ama kargo açıldığınd­a içinden para, çek veya senetler çıkıyormuş. Örgütün bu yolla yaptığı kayıt dışı para transferi milyonlarc­a lirayı buluyor. Hatta öyle ki, bazı şirketleri­n çekleri dahi (kargo mevzuatına aykırı olmasına rağmen) bu yolla taşınmış. FETÖ bu para trafiğine de ŞİT adını vermiş. ŞİT’in açılımı şu: Şirket İçi Tesellüm.

Anlayacağı­nız, Fetullahçı Terör Örgütü’nün paraları ŞİT yöntemiyle Türkiye içinde sağa sola denetimsiz şekilde gönderilmi­ş. Fezlekede POS’lar yoluyla kaçırılan para trafiğine de geniş yer ayrılıyor. Onları da bir dahaki yazıya saklıyorum.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye