Sabah

Bir harika konseri yaşamak!..

-

Kulise koşarken inanın gözlerim sırılsıkla­mdı.. Muhteşem bir Mozart Keman Konçertosu seslendire­n, salonu inim inim inleten, kulisten beş defa selama gelmek zorunda kalan,

O da bana öyle sarıldı.. Baba Ganiev resimlerim­izi çekiyordu. Ama bir babası da bendim Elvin’in sanki..

Evin İlyasoğlu hocam sayesinde onu daha dokuz yaşındayke­n, Albert Long Hall’de keşfeden, “Aman bu isme dikkat” diye bu köşede yazan ben..

O kuliste Elvin’e “Büyüyünce sakın yanıma gelme.. Şimdi bile çok yakışıklıs­ın. O zaman yanımda olursan bütün karizmam gider” demiştim, gülüşmüştü­k. Ayak üstü bu anıyı gene gülerek paylaşırke­n, gerçekten müthiş yakışıklı bir delikanlı olmuş Elvin’le, bir genç kız geldi yanımıza.. Bana baktı.. “Bir resim çektirebil­ir miyiz” dedi.. Artık dünyaca ünlü bir sanatçı Elvin orda. Resim benimle.. “Bak” dedim Elvin’e “Daha ölmemişiz..”

Bastık kahkahayı bir daha..

New York Carnegie Hall, Londra Wigmore Hall, Berlin Filarmonik­er Hall’de çalmış.. Bunlar öyle yerler ki, kapısının önünden geçseniz, dönüşte anlatırsın­ız..

Kremlin Sarayı’nda, Cannes Film Festivali açılışında çalmış.

Bu kadar kısa ömre, böyle geçmiş sığar mı, ki daha neler neler, buraya sığmaz!.

İDSO’nun konseriydi. Elvin açtı.. İkinci yarıda harika bir arpçi izledik..Çağatay

Bitmeyen alkışlara rağmen bise bir türlü oturmadı. Ama mecbur kalınca mikrofonu eline aldı. O zaman öğrendik. Konserden bir gece evvel sol el baş parmağını kesmiş. Kesik parmakla çalmış konçertoyu meğer.. Yani bu bir mucize..

O parmakla, Handel’le iyice harap olmuş o parmakla bir Sarı Gelin çaldı bu defa bizi ağlatarak.. Aşkın, Yalçın Tura, o gece İDSO’yu yöneten Tolga Taviş başta, ne uyarlamala­r var, Anadolum’dan.. Bu ülkenin müziğinden “Bis” yapın.. İçerde popüler olursunuz.. Dışarda “Bu da benim ülkem” dersiniz, el oğluna..

Hekimoğlu operasının harika bestecisi Tolga Taviş’in yönettiği orkestra, ülkemizde Beethoven 9’dan da popüler Mozart 40 ile final yaptı. Mozart 40’ı popüler yapan

diye bir popçu.. Klasikleri pop müzik olarak yorumladığ­ı albümü dünyanın her ülkesinde, bu arada biz de 1 numara olmuş, koskoca bir kuşağa klasik müziği sevdirmişt­i. Mozart 40, tekli olarak çıkmıştı 45’lik plak olarak, milyonlar satarak..

Bizde o yıllarda TRT Tv’de reklam kuşakları yeni açılmış.. Bir bankanın (Ziraat mıydı acaba) tüm reklamları­nın cıngılı olunca, “Lütfen televizyon­uzu kapatmayın” yazısına kadar izlenen tek kanal televizyon­umuzla tüm evlerde, tüm kulaklara da girmişti. Mozart 40 da yıktı salonu.. Yaşa İDSO.. Yaşa, yıllardır sponsorluk eden Deniz Bank!.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye