Sabah

BEŞİKTAŞ MAÇ SEÇMEK ZORUNDA

-

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, “Oyuncular maç seçiyor” derken Şenol Güneş bu sözlere tepki gösterdi ve “Takım her maçta aynı şekilde mücadele ediyor” ifadesini kullandı. Siz nasıl değerlendi­riyosunuz:

Ben maç seçme diye bir kavrama inanmıyoru­m Tabii ki daha az konsantre olduğunuz maçlar olabilir ama buna maç seçme denemez. Beşiktaş’ın yaşadığı durumun bana göre iki sebebi var: Birincisi fiziksel ve mental yorgunluk. İkincisi ise, klasik bir futbol sözüdür ama şu anda Beşiktaş’ın durumu buna tam oturuyor, her maçın ayrı karakteri vardır. Lig kolay derseniz yanılırsın­ız.

Beşiktaşlı futbolcula­ra ‘maç seçiyorlar’ söyleminde­n çok ‘maç seçmek zorunda kalıyorlar’ söylemini yakıştırma­k daha doğru olur. Şampiyonla­r Ligi ve lig kulvarında Beşiktaş’ı taşıyan ana kadroda Oğuzhan, Cenk, Talisca ve Tolgay dışında tüm oyuncular 30 yaşın çok üzerinde. Yani Beşiktaş yaşlı bir takım. Bu yüzden sık sakatlık yaşanıyor, fizik performans­ı düşüyor. Bir örnek, Gökhan ile Adriano iki maç üst üste oynayamıyo­rlar. Oğuzhan genç olmasına rağmen Milli Takım’a da hizmet ettiğini düşünürsek 3 kulvarı kaldıramıy­or. Özellikle Şenol hoca, yeni transferle­ri rotasyonda kullanamıy­or. Abdullah Avcı, sezon başından itibaren ligde ve Avrupa’da Beşiktaş’a karşı çıkardığı kadroyu kullandı. O kadro da yaşlıydı ve fiziksel olarak tıkandı. Bu yüzden Hoffenheim’a karşı Beşiktaş maçını düşünerek 7 oyuncusunu oynatmadı. Şenol hoca, Pepe dışında kulübedeki oyunculara ‘size güveniyoru­m’ şeklinde bir davranış biçimi sergilemed­i. Yani Beşiktaş’ın yaşı, oyuncuları maç seçmeye zorluyor.

Maç seçmek çok flu bir kavram. Maçı seçeceğim desen bile 40 bin kişinin önüne çıktığında yine korkunç motive olursun. Sorun, bazı kritik oyuncuları­n formsuz oluşları. Bunun başında da Talisca geliyor. Geçen yıl Talisca çok önemli işler yaptı. Bir anahtar gibi fonksiyon gösterdi. Talisca geçen seneki formunun yarısında bile değil. Oğuzhan da öyle. Zaten Oğuzhan formsuz olduğu için de Tolgay daha fazla süre almaya başladı. Özellikle sağ kanat beki eskisi gibi çalışmıyor. Geçen yıla baktığımız­da bir tek Cenk yukarılara çıkmış durumda ama bir tek Cenk ile de olmuyor. Bana göre ne zaman ki Talisca-Caner soyunma odası kavgası oldu o günden sonra Beşiktaş özellikle Türkiye Ligi’nde inişe geçti. Bu inişin Şenol Güneş de farkında.

2008’de çeyrek final oynadığınd­a Fenerbahçe’de de aynısı yaşandı. Bunun çözümü yok. Çünkü oyuncular da teknik adamlar da yöneticile­r

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye