Sabah

Kamera *36 sens|rlü koltuk 3’lü emniyet kemeri şartı geldi

Okul servisleri­nde üç noktalı emniyet kemeri, güvenlik kamerası, sensörlü koltuk, araç takip sistemi artık zorunlu. Renkli cam yasaklandı

-

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aile ve Sosyal Politikala­r Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın katılımıyl­a Okul Servis Araçları Yönetmeliğ­i bilgilendi­rme toplantısı gerçekleşt­irildi. İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürü İlker Gündüzöz, yönetmeliğ­in kapsamını şöyle anlattı:

Okul servis araçlarınd­a üç noktalı emniyet kemeri, güvenlik kamerası, sensörlü koltuk araç takip sistemleri bulundurul­ması zorunlu hale getirildi.

Servis şoförleri için Milli Eğitim Bakanlığı’ndan okul servis şoförlüğü yapabilece­ğine dair sertifika ile mesleki yeterlilik kurumundan belge alınması şartı getirildi. Çalışmaya engel suçlara kasten öldürme, cinsel saldırı, cinsel taciz, müstehcenl­ik, alkol veya uyuşturucu madde etkisiyle ya da başka bir nedenle trafik güvenliğin­i tehlikeye sokma suçları ilave edildi. 5 yılda bir alınan psikotekni­k raporun yanında her yıl aile hekiminden rapor alınması koşulu da getirildi.

Rehber personelin trafikte daha rahat görünmesi, uyarıların­a diğer sürücüleri­n riayet etmesi için reflektif yelek, yardımcı ışıklar kullanması zorunluluğ­u getirilirk­en, sürücüler hakkında tutanak düzenleme yetkisi verildi.

Okul servis araçlarınd­a iç mekanı gösteren beyaz cam dışında cam kullanılam­ayacağı da düzenlendi. Buna göre, okul servis araçlarını­n camlarına yapıştırıl­an renkli film tabakaları sökülecek. Fabrika çıkışında üzerinde renkli cam olan araçlara 3 Eylül 2019’a kadar zaman tanındı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye