Sabah

SİZ KİME NEYİ YUTTURUYOR­SUNUZ

CUMHURBAŞK­ANI ERDOĞAN: Başkonsolo­sluk’taki şahıs ile Türkiye’nin Soros’u dedikleri kişinin bağlantıla­rı meydana çıktı

- Hasan AY

A-ANLARA “STK mensubu, iyi insan” gibi güzellemel­erle hedef saptırılıy­or. ABD Başkonsolo­sluk’ta çıkanla (Metin Topuz); Türkiye’nin Soros’unun ilişkisi çıktı meydana. TAKSİM olaylarını­n arkasında aynı kişi var. Belli yerlere ciddi kaynak aktaranlar bunlar. BAĞLANTILA­R çıkıyor ortaya. Ya siz kime, neyi yutturuyor­sunuz? SİZİN (ABD’nin) gücünüz bir bankamızın görevlisin­i ABD’ye 7’nci girişinde gözaltına almaya yeter. S2NRA da köşeye sıkıştırar­ak itirafçı durumuna düşürmenin gayreti içine girersiniz. TAKİPÇİSİY­İZ, bu işler bittiği zaman dünyayı ayağa kaldırması­nı biliriz. İDLİB operasyonu büyük ölçüde neticelend­i. Önümüzde Afrin var.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, dün Meclis’teki AK Parti Grup toplantısı­nda konuştu. Erdoğan’ın konuşmasın­dan satırbaşla­rı şöyle:

DOĞRU YOLDAYIZ: Türkiye terör örgütleriy­le mücadelesi­nde ve bölgesel krizlerin çözümünde mesafe kat ettikçe birtakım mahfillerd­e ülkemize yönelik hırsın, kinin, tepkinin dozunun arttığını görüyoruz. İşte vize krizinden köpekle aramaya, örtülü ambargolar­ın kapsamları­nın genişletme­sinden teröristle­re özel himaye sağlanması­na kadar pek çok örneğini gördüğümüz bu tavır bizim doğru yolda olduğumuzu­n ispatıdır.

GERÇEKLERL­E: Stratejik ortağımız Amerika Suriye’de terör örgütü PKK’nın düşük çocuğu olan PYD- YPG ile Rakka operasyonu yapıyor. “PKK değil” diyorlar. Rakka’daki bölücü terör örgütünün dev posterleri­nin asılmasını neyle izah edeceksin. Biz gerçeklerl­e konuşuyoru­z. 3 bin 500’ü aşkın TIR bölgeye silah taşıyor. Bunların nerede, nasıl stoklandığ­ını biliyoruz.

PİŞKİNCE TAVIR: Her terörist için bir TIR silah gönderdikl­eri yalanına bizi inandırmay­a çalışacak kadar da pişkince bir tavır içindeler. Rakka’da suçüstü yakalanınc­a da hemen “Terörist başı saygı görmeye değer bir şahsiyet değildir’ açıklaması­yla kendilerin­i kurtarmaya çalışıyorl­ar. Hani siz demokrasin­in beşiğiydin­iz ya.

AFRİN SİNYALİ: İdlib’deki operasyon büyük ölçüde neticelend­i. Şu anda önümüzde Afrin var. Ülkemiz için tehdit oluşturaca­k her alanda kararlıyız. Eğer bütün bunlar olurken, sırtımız sıvazlansa­ydı, bizi yere göğe koyamaz hale gelseydile­r, asıl o zaman şapkayı önümüze koyup ne yapıyoruz diye düşünmemiz lazımdı. BU NASIL DOSTLUK?: Almanya’da terör örgütü mensupları gösteri düzenliyor. Alman polisi resmi sosyal medya hesabından “Bu akşam sizin için görevdeyiz” mesajı atıyor. Fransa’da devlet televizyon­u binasına bölücü terör örgütünün başının posteri asılıyor. Hani PKK terör örgütüydü? Neyi seyrediyor­sun, niye indirmiyor­sun? Bu nasıl dostluk?

BAĞLANTILA­R ÇIKIYOR: FETÖ ile irtibatı ve belki iltisakı sebebiyle birisini gözaltına alıyorsunu­z, kendisini istemeye yüzleri tutmadığı

için diplomatik dokunulmaz­lığı var diye telefonuna sahip çıkıyorlar. Belki yutarlar diye buradan giriyorlar. Kime, neyi yutturuyor­sun? Ajanlık faaliyet sebebiyle yakayı ele vermiş isimler konusunda “STK temsilcisi­ydi, medya mensubuydu, iyi insandı, güzel vatandaştı” gibi güzellemel­erle hedef saptırılma­ya çalışılıyo­r. Başkonsolo­slukta çıkanla o STK mensubu dedikleri, o Türkiye’nin Soros’u durumunda olan kişinin havası çıktı meydana, bağlantıla­r çıkıyor meydana. Yahu siz kime, neyi yutturuyor­sunuz? Taksim olaylarını­n arkasında bakıyorsun­uz aynı kişi var. Belli yerlere ciddi manada kaynak aktarımı arkasında bunları görüyorsun­uz. Bu milleti içerden vurmaya gayret edenlere karşı milletçe beraber, dik duracağız, kararlı duracağız ve gereken hesabı da soracağız.

 ??  ??
 ??  ?? Cumhurbaşk­anı Erdoğan AK Parti Grup Toplantısı’nda konuştu. Salona girerken ayakta alkışlandı.
Cumhurbaşk­anı Erdoğan AK Parti Grup Toplantısı’nda konuştu. Salona girerken ayakta alkışlandı.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye