Sabah

DÜNYA YAZARLARI SABAH’ın konuğu

Asya, Avrupa ve Amerika’da düzenlediğ­i panellerde 15 Temmuz darbe girişimiyl­e ilgili Batı dünyasını bilgilendi­ren SABAH Yazarlar Kulübü, bu kez yurtdışınd­an gelen gazetecile­ri Türkiye’de ağırlıyor

-

15 Temmuz darbe girişimiyl­e ilgili olarak Batı dünyasını bilgilendi­rmek amacıyla kurulan SABAH Yazarlar Kulübü, dünya başkentler­indeki toplantıla­rının ardından bu kez İstanbul ve Antalya’da farklı ülkelerin basın mensupları­nı ağırlıyor. SABAH Yazarlar Kulübü, Basın Yayın Enformasyo­n Genel Müdürlüğü ana sponsorluğ­unda Londra, Washington, Brüksel, Berlin, Moskova, Şanghay, Pekin ve Yeni Delhi’de düzenlediğ­i panellerin ardından şimdi de dış basını ülkemizde konuk ediyor.

Türk Telekom ana sponsorluğ­unda düzenlenen “SABAH Gazetesi - Dış Basın Buluşmalar­ı” dün başladı. Etkinlik 30 Ekim’e kadar Antalya ve İstanbul’da gerçekleşe­cek. İlk etapta İngiltere’den The Guardian yazarı Jad Salfiti, İtalya’dan Il Foglio gazetesi Dış Haberler Editörü Daniele Raineri, Belçika’dan De Morgen dergisi Kültür Şefi Benny Van Alboom, Hindistan’dan the Indian Express Haber Müdürü Rakesh Sinha, Fransa’dan Aujurd’hui la Turquie Genel Yayın Yönetmeni Hossein Latif ve Yunanistan’dan Skai TV kıdemli muhabiri Manolis Kostidis ülkemizde ağırlanıyo­r.

KÜLTÜREL ETKİNLİKLE­R VE SEMA

Dış basın mensupları­na Türkiye’de bulundukla­rı süreçte SABAH yazarları Prof. Dr. Kerem Alkin, Şelale Kadak ve Okur Temsilcisi İbrahim Altay ile Daily Sabah Genel Yayın Yönetmeni Serdar Karagöz, köşe yazarları Hasan Basri Yalçın ve Ozan Ceyhun ev sahipliği yapacaklar. Gazeteci grubu Antalya’da, SABAH’ın Ana Medya Sponsoru olduğu 54. Antalya Film Festivali kapanış törenine katıldıkta­n sonra İstanbul’a gelerek Sakıp Sabancı Müzesi, İstanbul Modern, 15. İstanbul Bienali ziyareti gibi kültürel etkinlikle­rde bulunacak; İstanbul’un tarihi yerlerini ziyaret edecek ve son olarak Galata Mevlevihan­esi’nde kendileri için özel olarak düzenlenec­ek sema gösterisin­e katılacakl­ar.

 ??  ??
 ??  ?? Y|netPen SePiK Kaplanoğlu (sağda) ve oyuncu Jean-Marc Barr da etkinliğe katıldı.
Y|netPen SePiK Kaplanoğlu (sağda) ve oyuncu Jean-Marc Barr da etkinliğe katıldı.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye