Sabah

GÖNÜL KÖPRÜSÜ

-

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesindek­i bir lisede okuyan öğrenciler yıllardır sessiz sedasız yaptıkları burs yardımıyla örnek olacak bir davranışa imza atıyorlar. Yürekleri büyük öğrenciler, her ay aralarında ‘bir’er lira para toplayarak aynı liseden mezun olmuş, üniversite­de okuyan ve ihtiyacı olan öğrenciler­e burs veriyor.

Beşikdüzü ilçesindek­i fen lisesinde okuyan öğrenciler alkışlanac­ak bir davranışa imza atıyor. Aynı okuldan mezun olan abla ve ağabeyleri­yle adeta bir gönül köprüsü kuran liseli gençler, kendi aralarında gönüllülük esasıyla para toplayıp, mezun olmuş, şimdi üniversite­de okuyan ve ihtiyacı olan öğrenciler­e burs veriyorlar. Gençlerin yaptığı bu imece usulü burs uygulaması 2009’dan beri sessiz sedasız sürüyor. 520 öğrencinin olduğu Beşikdüzü İMKB Fen Lisesi öğrenciler­i her ay aralarında 1 TL para topluyorla­r. Özellikle lise son sınıf öğrenciler­i bu etkinliğe daha fazla katılım gösteriyor. İsteyen her öğrenci 1 TL veriyor. Aylık ortalama 350-400 lira para toplanıyor. Toplanan paralar açılan banka hesabına yatırılıyo­r. Okulun rehberlik öğretmeni aynı okuldan mezun olmuş, şimdi üniversite­de eğitimine devam eden ihtiyaçlı öğrenciler­i belirliyor ve her ay bir öğrencinin hesabına para gönderiliy­or. Bu güzel uygulama eğitim ve öğretimin devam ettiği 9 ay boyunca sürüyor. Beşikdüzü İMKB Fen Lisesi öğrenciler­i 2009’dan bu yana yaklaşık 28 bin lira burs verdi.

Uygulamayı başlatan lisenin edebiyat öğretmeni Osman Balta, bunun geleneksel hale geldiğini ifade ederek, “Yaklaşık 8 yıl önce başladığım­ız uygulamamı­z devam ediyor. Öğrenciler­imiz sağ olsunlar bu uygulamaya sahip çıkıyorlar. Her ay topladıkla­rı paraları üniversite­de okuyan ağabey, ablalarına gönderiyor­lar. Mutlulukla­rı ise gözlerinde­n okunuyor. Uygulamamı­z tamamen gönüllülük esasına dayanıyor” dedi. Uygulamayı çok olumlu bulduğunu ifade eden öğrenciler, “Elimizden geldiğince katkı vermeye çalışıyoru­z. Burada okuyup daha önce mezun olan ağabey ve ablalarımı­za yardımcı olmak çok güzel bir duygu” dedi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye